Horrorscenario: in Moskou is het bier bijna op

Het meest vreselijke scenario lijkt werkelijkheid te worden: de voetbalfans in Moskou zijn bijna door de biervoorraad heen.

rusland biertekort wk

Restaurants en bars in Moskou luiden de noodklok want het bier raakt op. Dat voetballiefhebbers stevig kunnen borrelen weet je, dat je die arme heren niet droog kunt laten staan begrijp je ook. Bier is nu eenmaal een eerste levensbehoefte. 

@backlink(210073)

Russische horeca

De Russische horeca boert goed dankzij het WK maar de locale feestbestemmingen hielden er geen rekening mee dat de fans alleen maar bier zouden drinken, aldus een ober aan die anoniem wilde blijven omdat hij bang was toekomstige klanten af te schrikken. Het restaurant waar hij werkt staat zelfs al helemaal droog en de nieuwe voorraden komen later dan normaal het geval is. Logisch want ook de groothandel heeft last van tekorten. 'Er zijn echt een heleboel mensen in Moskou, en ze drinken allemaal bier! Het is ook nog eens heet buiten en het WK is bezig.' Ja, dat zie je aankomen zou je zeggen.

Geen wodka maar bier

Waarschijnlijk dachten de Russische horeca-uitbaters dat de bezoekers ook nog wel aan de wodka zouden gaan maar helaas. Een bartender van bar Gogol geeft aan dat de voetbalfans in drie dagen maar liefst 800 liter bier wegwerkten. De goedkopere fusten waren daardoor helemaal leeg waarna de borrelende voetballiefhebbers de overstap maakten naar bier op fles. 

Gedaalde verkoop bier in Rusland

Daarnaast zijn de bierverkopen in Rusland gedurende het afgelopen jaar gedaald wegens nieuwe regulering en heffingen vanuit de overheid. Er zijn nu bijvoorbeeld veel meer regels omtrent biergerelateerde marketing wat de normale verkoop drukt. We hopen voor de feestvierders dat de voorraden rap aangevuld worden. Nazdrovje! 

Bron: Reuters