Dit wordt mogelijk de duurste auto ter wereld

Heb je geld over en ben je gek op unieke auto’s dan is deze Ferrari - binnenkort zeer waarschijnlijk de duurste auto ter wereld - misschien wel iets voor jou.

ferrari 250 gto sothebys

Te koop

De Ferrari 250 GTO uit 1962 staat nu te koop bij veilinghuis Sotheby’s in Californië en gaat in augustus onder de hamer. Ze verwachten dat de auto ongeveer 45 miljoen euro op zal brengen. Een andere Ferrari 250 GTO bracht in 2014 al 38,1 miljoen euro op. De reden dat de auto’s zo veel opleveren is uiteraard de zeldszaamheid. Er zijn maar 36 exemplaren van deze auto’s gemaakt. 

@backlink(210109)

Uniek

De unieke oude Ferrari die sinds 2000 in handen is van een Amerikaanse autoverzamelaar is natuurlijk alleen weggelegd voor de rijken der aarde, zoals oliesjeiks, softwaretycoons en stervoetballers als Cristiano Ronaldo die er al een heel wagenpark op nahouden en diep in de buidel willen tasten voor iets héél, héél speciaals.

Microsoft

De huidige bezitter is een man die het geld óók flink kan laten rollen. Namelijk Greg Whitten, topman van Numerix Software en oud-medewerker van Microsoft. Wat hij in 2000 voor de legendarische wagen betaald heeft en hoeveel winst hij nu maakt is niet bekend.