Ben Lobos is nu de beste bartender van Nederland

Ieder jaar verkiest de jury van de World Class competitie een nieuwe beste bartender van het jaar, deze keer is het Ben Lobos me zijn cocktail Musk and Amber.

ben lobos beste bartender nederland

Ben Lobos, bartender bij Dr. in Rotterdam in het Scheepsvaartkwartier, mag zich een jaar lang de beste bartender van Nederland noemen. Zijn cocktail Musk and Amber overtuigde de jury met onder andere Nick Bril van The Jane (lees trouwens een fantastisch gerecht van Nick Bril in de Playboy die nu in de winkel ligt) en cocktail influencer Ingmar Voerman.

@backlink(210001)

''Na afloop van een Bloody Mary event heb ik geëxperimenteerd met de cocktail left-overs en maakte hier een cordial (soort siroop) van. Vervolgens zocht ik naar andere duurzame ingrediënten, kruiden, spices, olie en zout waarmee ik een interessante en spannende cocktail op basis van Bullit Bourbon kon maken. Het doel was natuurlijk om indruk te maken op de jury en dat is gelukt! '' Aldus de winnaar die onder andere Kevin Kroon en Tess Posthumus opvolgt. Op acht oktober gaat hij de strijd met 50 bartenders van over de hele wereld aan voor de titel World Class Bartender of the Year 2018.

Dan wil je natuurlijk weten wat er allemaal in zijn cocktail gegoten wordt. Nou, het volgende: 

- 60ml Bulleit Bourbon

- 40ml Bloody Mary Spiced Cordial

- 20ml Purple Mustard Syrup

- 7,5ml Porcini Mushroom with Burnt lemon shrub

- 4 drops Naga Chili Bitters

- 2 dash Saline Solution