Formule 2-coureur valt huilend uit tegen raceorganisatie

We begrijpen dat de emoties hoog oplopen wanneer je jouw ziel en zaligheid in een passie stopt maar de Formule 2-coureur Arjun Maini uit India kan het allemaal even niet meer hebben. 

arjun maini tirade

Maini werd dertiende tijdens de Formule 2 GP van Frankrijk op circuit Paul Ricard, waar ook dit weekend gereden werd in de Formule 1, en viel nogal uit tegen zijn team zo leek het maar hij geeft vooral de organisatie de schuld. Hij wil niet langer in het kampioenschap racen omdat zijn auto totaal niet kan meekomen met de rest. Hoewel het team het volgens hem aardig doet zijn er te grote verschillen tussen de auto's. Dergelijke opmerkingen hoor je ook binnen de F1 waar de drie topteams met gemak het hele veld voorbij scheuren maar daar gelden andere regels. In de Formule 2 horen de auto's meer aan elkaar gewaagd te zijn door verplicht te stellen dat de teams hetzelfde materiaal gebruiken. 

@backlink(210109)

Desalniettemin een beetje opmerkelijke boordradio dit. Afijn, onze eigen Nyck de Vries won trouwens. Wie weet is hij zodoende een stapje dichter bij de F1.