Zou jij een app gebruiken om voor de seks een contract te tekenen?

Een Nederlands blockchain-platform lanceert een ja-tegen-seks app. Middels deze app teken je als het ware een contract van goedkeuring voor je van bil gaat.

LegalThings One app seks

Een klein beetje achtergrondinformatie: in Zweden is een nieuwe zedenwet aangenomen. Je moet daar tegenwoordig expliciet toestemming geven voor je seks hebt met iemand. Klinkt als common sense zou je zeggen maar er zitten wat haken en ogen aan want seks zonder toestemming schijnt er steeds vaker voor te komen. Zonder toestemming met iemand naar bed gaan kan gezien worden als seksuele intimidatie of verkrachting dus er is bewijs nodig dat beide partijen instemde met de uitwisseling van lichaamsvocht laten we maar zeggen. Laat daar nu een app voor zijn.

@backlink(209629)

LegalThings One

LegalThings One, een Nederlands software platform gespecialiseerd in live contracten op blockchain, lanceert vandaag wereldwijd LegalFling. Met deze langverwachte app kun je juridisch vastleggen of je seks wilt en onder welke voorwaarden. Drie dagen voordat de Zweedse zedenwet in werking treedt, is LegalFling vanaf vandaag overal gratis te verkrijgen. 

Romantisch is het niet maar middels blockchaintechnologie kun je dus makkelijk afspreken of je wel seks wilt met de persoon die op dat bed voor je neus ligt. Dat kan latere gerommel in rechtbanken voorkomen maar het zal volgens veel tegenstanders van de wet onmogelijk zijn om precies aan te geven wat voor afspraken er al dan niet gemaakt zijn. Handig appje? Goede zaak? Of vergeten we een beetje dat toestemming van twee mensen voor een vrijpartij gewoon normaal zou moeten zijn?

De LegalFling-app is vanaf vandaag overal gratis te downloaden voor iOS en Android.