Samsung presenteert de eerste opvouwbare smartphone

De techniek staat niet stil. Na groter, dunner en steeds betere camera's kunnen we binnenkort onze smartphone opvouwen. Meerdere merken zijn er mee bezig, maar nu lijkt Samsung het echt in de winkel te gaan leggen. 

Samsung presenteert de eerste opvouwbare smartphone

Topman Don-Jin Koh laat in een interview met de Amerikaanse CNBC weten dat Samsung in november de opvouwbare smartphone zal presenteren. Maar waarom eigenlijk? Nou, volgens Samsung voelen we allemaal een diepe behoefte zo'n ding te hebben, zo blijkt uit marktonderzoek van Samsung. Er zijn geen verdere details over het ontwerp of prijs bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Samsung al zijn concurrenten voorwilt zijn. Koh: “So when the end customer uses it, (they think), Wow, this is the reason Samsung made it.”

Samsung is niet de eerste die met het idee komt, maar wel de eerste die hem daadwerkelijk op de markt brengt. Huawei heeft namelijk op 19 september vorig jaar een patent ingediend voor een eigen opvouwbare smartphone. Ook Lenovo kwam 2016 al met hun eigen opvouwbare telefoon. Deze is ook nooit uitgebracht. Zal dit met een reden zijn geweest? Of dit toestel echt een succes wordt, blijft een vraag. Wij zijn benieuwd...

Zie hieronder de versie van Lenovo:

Samsung heeft nog geen officele beelden naar buiten gebracht. Maar, volgens geruchten komt de smartphone er zo uit te zien: 

Samsung CEO bevestigt komst vouwbare smartphone in 2018