Lezen: het penisboek

Alles wat je wilde weten, maar nooit durfde te vragen.

Lezen: het penisboek

De wereldberoemde Amerikaanse uroloog Aaron Spitz windt d’r geen doekjes om: in Het Penisboek legtie pi(e)kpijn uit wat er in sperma zit, hoe een erectie ontstaat en wat je moet doen als-ie in jouw ogen te kort is (spoiler: je pik uitrekken). We geven je voor nu twee tips uit dit boek.

1: Lanceercodes

Laten we met het hoogtepunt beginnen: Het Orgasme. Spitz beschrijft dat er allerlei ‘lanceercodes’ zijn die informatie naar de hersenen sturen vlák onder onze neus. Aanrakingen, druk, vibratie, gekreun: ze zorgen er allemaal voor dat we een stukje dichter bij het moment suprême komen. En, opvallend: ons gezichtsvermogen is een van de belangrijkste zintuigen voor de mannelijke opwinding, zo schrijft de uroloog. Dat kan een ‘blik in het kraagje van je partner’ zijn of gewoon porno. Al die lanceercodes gaan naar de hypothalamus en de hypofyse: die scheiden hormonen af die de testikels aansporen om je goedje te lanceren. Kom maar!

2. Recept voor sperma

Spitz noemt sperma het ‘ultieme levenselixer’ en geeft ons met liefde een lesje over wat er in ons kwakje rondzwemt. Want jij dacht dat  jouw sperma vooral uit (megasnel) zwemmende zaadcellen bestond? Nope. Dat is slechts 10 procent. Die andere 90 procent bestaat uit vloeistoffen uit andere klieren: de zaadblaasjes en de prostaat. In dat vocht zitten megaslimme stofjes (zure fosfatasen, citroenzuur) die ervoor zorgen dat sperma na de lancering klontert. Zodat het niet meteen uit de vagina stroomt. Alles voor het nageslacht. 

3. Groot genoeg?

In de kleedkamer, bij het urinoir, in bed: bijna elke man wordt soms geplaagd door de welbekende is-ie-wel-groot-genoeg-vraag. Sterker: het kleinepenissyndroom is – geen grap – een medische term waar mannen aan kunnen lijden. Afijn. Terug naar de lengte. Of de korte, zo je wilt. De gemiddelde lengte is dus… tromgeroffel: tussen de 13 en 14,2 centimeter. O, en we mogen blij zijn dat mannen zich als proefkonijnen hebben aangemeld, want penislengte-onderzoek is geen pretje: zie maar een stijve te krijgen in zo’n steriel kamertje.

4. XXL

Goed om te weten: grotere mannen hebben over het algemeen een grotere (‘maar dat is zeker geen absoluut gegeven,’ voegt Spitz eraan toe) en als we dan toch in de warboel van penisfabels of -feitjes terechtkomen, kunnen we ook verklappen dat het verband schoenmaat-ge- 9 slacht zeker geen onzin is. Er zijn ‘zwakke verbanden’ gevonden tussen die twee. Beter koop je voortaan te grote schoenen.

5. Lekker lang

Je kunt je Grote Kleine Vriend langer maken met een penisverlenger. Spitz geeft toe: ziet er nogal middeleeuws uit, maar werkt wel. Zo’n ding wordt onder aan je (slappe) geval geplaatst en rekt ’m met twee zijarmpjes en een band uit. Hoeft geen pijn te doen. ‘Het uitrekken veroorzaakt microscopische scheurtjes in het penisweefsel, wat de groei van nieuwe cellen in dat weefsel stimuleert,’ legt Spitz uit. ‘Uiteindelijk worden de microscheurtjes opgevuld met nieuwe cellen en wordt de schacht een beetje langer.’ Mannen die het gevaarte vier uur per dag gebruikten, een half jaar lang, zagen een groei van 1 tot 2 centimeter. Vanaf nu praten we niet meer over de Verlosser, maar de Verlenger.