Flirten op social media doe je zo

Het is woensdagmiddag. Je opent je Instagram. Je ziet haar. Je wilt haar. En dan? Playboy geeft je flirt tips die je toe kunt passen op social media.

Flirten op social media doe je zo

In het tijdperk van Instagram is flirten niet meer hoe het was. Een knipoog in het echt komt heel anders over dan de beruchte knipoog emoticon. Dankzij de toegankelijkheid van social media zal je niet de enige zijn die dat knappe meisje een berichtje wil sturen. Maar hoe zorg je dat jij wel de enige bent die ze onthoudt?

Je profiel

Houd je foto's up to date. Maak een sexy profielfoto (een spiegelfoto is een absolute no-go!), gooi je ex van je timeline en plaats een paar foto’s met je familie en vrienden. Let op: zorg dat er niet te veel mensen op je feed staan - jij moet er natuurlijk wel uitspringen. Je profiel draait om jou. Identificeren wie jij nou bent, moet geen optie zijn. Ga daarom al je foto’s langs. Welke kunnen weg? Dronken foto’s zijn ook een no-go. Denk ook voor je post. Je profiel is je visitekaartje. Wat zegt elke foto over jou?

Wees geen lul (of stuur er eentje).

Maak geen gemene grapjes om haar aandacht te trekken. Wat je ook niet in het echte leven doet, doe je ook niet op social media. Wees gewoon lekker jezelf. Het is een enorme afknapper voor een vrouw als je op social media in het echt niet kan stoppen met praten, maar als je eenmaal voor haar zit - helemaal niks meer zegt. Doe je niet anders voor dan je bent, je bent zelf leuk genoeg. En als je dat nog niet geloofd, begin dan niet met daten. Je moet eerst van jezelf houden toch?

Overspoel haar niet

Je mag best laten weten dat je haar foto’s mooi vindt. Like er een, twee of drie. Maar ga niet gelijk dertig foto’s liken. Je wilt niet wanhopig overkomen. Heb daarom geduld. Reageert ze niet? Overspoel haar dan niet met duizenden berichtjes. Als ze terug liket, of terug reageert, is dat een positief teken. Je bent klaar voor de volgende stap: stuur haar een priveberichtje. Maar let op, wees niet té enthousiast. Of zij moet je ook willen overladen met berichtjes - dan zit je safe.

Je bent allesbehalve saai

Toont ze geen wederzijdse interesse? Stop dan met berichten. Laat haar voor nu met rust, maar houd haar ondertussen op de hoogte hoe tof jouw leven is. Als je nooit wat post, zal ze je snel doen vergeten. Maar ga dit niet forceren, vrouwen prikken hier zo doorheen.

Houd het interessant

Na wat kleine gesprekjes sta je voor een ultimatum: stoppen we met praten of houden we dit gesprek aan de gang? Als je echt in haar geïnteresseerd ben, zoek dan naar gespreksonderwerpen. Was ze op vakantie in Griekenland? Vraag wat haar favoriete bestemming is.