Chris Zegers is voortdurend op zoek naar nieuwe prikkels

Laat de naam Chris Zegers vallen, en half Nederland ziet een man voor zich met openstaande bloes zonder knopen die vanaf een exotische plek de tv-kijker bijpraat over de zoveelste reisbestemming. Chris ziet er wel de humor van in.

Chris Zegers is voortdurend op zoek naar nieuwe prikkels

Wie ooit een goed gesprek heeft gevoerd met Chris Zegers, zal het vast en zeker beamen. De tegelwijsheid ‘Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen’ is helemaal van toepassing op de na Floortje Dessing bekendste globetrotter van Nederland. Sterker nog, reispresentator en acteur Chris Zegers heeft Playboy hiervoor meermalen vooraf gewaarschuwd. ‘Kom maar langs bij mij thuis. Krijg je gelijk een beetje een indruk hoe ik leef in mijn eigen Villa Kakelbont als ik even niet op reis ben. Maar ik zeg je dit alvast: ik ben lang van stof vol kronkelige verhaallijnen en er zit vaak een moraal in mijn verhaal.’ Om er grijnzend aan toe te voegen: ‘Onthaasten is mijn tweede natuur. Ik heb er zelfs mijn beroep van gemaakt ver weg van huis.’ Daarmee heeft Zegers niets te veel gezegd. Hetzelfde geldt voor de woorden over zijn ruime bovenwoning in de lommerrijke Plantagebuurt in Amsterdam-Oost. De inrichting van zijn huis lijkt zo uit Villa Kakelbont te zijn weggelopen. Bonte kleuren alom, vrolijk ogende flaphoedlampen boven een robuuste lange houten tafel in de zitkamer, een luxe langgerekte bank uit de tijd van onze overgrootouders en Louvre-luiken aan de binnenkant van de ramen: Pippi Langkous leeft en ze moet haast wel een achterneefje hebben dat Chris heet. Met een hoge X-factor, als we Linda de Mol moeten geloven.

Aan het begin van deze zomer wreef Linda het goed bij je in voor haar lijfblad: uit enquêtes blijkt dat jij dé man bent met wie de Nederlandse vrouw het liefste een affaire wil.

Daar kijk ik nog steeds van op. Zo’n onderzoek zie ik ook als één grote grap.

Maar je ego is dan toch wel een tikje gestreeld?

Tuurlijk! Ik begreep ook uit dat onderzoek dat die vrouwen mij hebben uitgekozen omdat ze vinden dat ik betrouwbaar overkom. Dat is natuurlijk een gigantische paradox: in hun ontrouw willen die vrouwen het doen met een betrouwbaar ogende man. Maar het spijt me voor al die dames: ik mag dan goed in de markt liggen, ik lig niet op de markt omdat ik ruim negen jaar samen ben met mijn meisje Marije, met wie ik helemaal gelukkig ben. Los hiervan realiseer ik me ook dat sexappeal niet meer dan een momentopname is. Twintig jaar geleden werd ik soms door een jonge meid aangesproken of ik met haar op de foto wilde, tien jaar geleden vroegen leuke jonge meiden dit aan mij om hun moeder een plezier te doen, de laatste tijd komt het voor dat leuke jonge meiden me hierover aanklampen om hun oma te plezieren.

Dan toch maar even gelijk for the record: jouw betrouwbare imago in de liefde is dus geen schone schijn?

Bij mij geldt in relaties: what you see is what you get. Marije en ik zijn volstrekt monogaam in onze relatie. We zouden ook niet anders willen, laat staan kunnen. Intimiteit in een relatie moet in mijn ogen exclusief zijn. Het lijkt me ongelooflijk moeilijk om dan ernaast nog een relatie vol intimiteit te hebben.

Op wat voor type vrouw val je eigenlijk?

Mijn smaak is zo divers dat er geen peil op is te trekken. Ik heb romances gehad met blond, roodharig, donker. You name it. Maar die vallen onmogelijk onder één noemer. Wat ze dan wel gemeen hebben? Een vrouw voor wie ik val moet sprankelend zijn, over diepere lagen beschikken en creatief en vrijgevochten zijn. Natuurlijk moet ze ook sexy zijn.

Vanaf je achttiende ben je toch meer single geweest dan dat je relaties hebt gehad?

Ja, ik heb altijd wel vriendinnetjes gehad, maar ik was absoluut geen kerel die van de ene verkering naar de volgende overstapte. Ik ben nooit een gozer geweest die voortdurend liep te sjansen met leuke dames die ik op mijn pad tegenkwam. De bekentenis die ik nu ga doen, zal dan ook wel teleurstellend overkomen: ik ben nooit van mijn leven een player geweest.

Kom op zeg: vijf jaar geleden stond je bij de Viva-lezeressen nog te boek als meest sexy man, samen met Arie Boomsma en Barry Atsma. Ga dus niet beweren dat het spel van versieren en versierd worden jou vreemd is.

En toch was dat niet mijn ding. Altijd al zo geweest. Een paar vrienden van mij met wie ik na mijn middelbareschooltijd op vakantie ging, konden dat spel wel goed spelen. Ik was meer de verlegen jongen van de groep. Ik vond het ook een enorm gedoe, gladde verkooppraatjes houden om een leuke vrouw in te palmen. Daar zag ik het nut niet van in.

Wat deed je dan wel op vakantie toen je wild en jong was?

Verder lezen? Kijk dan in Playboy augustus, of op Blendle.