Videogame Fortnite maakt huwelijken kapot

Af en toe een potje Fortnite moet kunnen, maar sommigen slaan daarin door. Eerder al werden er petities ondertekend om het spel te verbieden en nu zijn de eerste Fortnite-scheidingen een feit.

Videogame Fortnite maakt huwelijken kapot

Onderzoek

Dit blijkt uit een onderzoek. Sinds 1 januari 2018 kwamen er 200 scheidingsverzoeken binnen waarbij het populaire spel Fortnite, maar ook andere games, als reden van de breuk werd opgegeven. Alcohol en gokverslavingen zijn al langer aan de orde, maar er komen in deze digitale tijd steeds meer verslavingssoorten bij zoals, online porno, social media en een verslaving voor spelletjes als bijvoorbeeld Fornite.

Verslavend 

De videogame Fortnite is de afgelopen tijd vaker in het nieuws gekomen omdat het als bijzonder verslavend wordt aangemerkt. Zo gaf een jongen uit Wales (Groot-Brittannië) 1.320 euro uit aan het spel en bracht daarmee zijn familie in financiële crisis. Ook de moeder van de 14-jarige Logan is tot wanhoop gedreven. Haar zoon weigert nog naar school te gaan omdat hij verslaafd is aan de online game.