Coca-Cola komt met Cannabisdrank

Coca-Cola is momenteel in gesprek met cannabisproducent Aurora Cannabis om dranken op de markt te brengen waar cannabis in is verwerkt.

Coca Cola komt met Cannabisdrank

Coca-Cola wil het nieuws nog niet bevestigen - evenals Aurora Cannabis. Aurora Cannabis verklaart dat ze van plan zijn om hun cannabis ooit te gaan verwerken in frisdrank. Coca-Cola zegt dat de beslissing nog niet genomen is, maar dat de groei van cannabis als een ingrediënt in frisdrank, hen zeker niet is ontgaan. 

We zullen het zien. Ondanks dat dit een grote stap voor een frisdrankgigant zou zijn, is deze voor Coca-Cola wel minder groot. Want cannabis in Coca-Cola, is niet iets nieuws. In de beginjaren van de Coca-Cola (denk aan het jaar 1900!) zat er gewoon echte cocaïne in het drankje. Later verving Coca-Cola de cocaïne door cocabladeren waar dat stimulerende stofje al was uitgehaald.

Andere bedrijven gingen Coca-Cola al voor. Het biermerk Corona investeerde ruim 3,4 miljard euro in cannabisproducent Canopy Growth. Ook bracht Amerikaanse brouwer Lagunitas (eigendom van Heineken) in de VS het non-alcoholisch cannabisdrankje Hi-Fi Hops op de markt.