Te veel sporten is slecht voor je seksleven

Fitness heeft invloed op je seksleven. En andersom. Uit onderzoek blijkt: te veel sporten is slecht voor je seksleven. Denk dus goed na over je workout. 

Fitness en je seksleven. (Ja, ze zijn verbonden!)

Sporten is goed voor je seksleven. Je krijgt een betere conditie waardoor je uithoudingsvermogen groeit en waardoor je libido stijgt. Maar ga niet te vaak naar de sportschool. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat te veel sporten het tegenovergestelde effect heeft. Onderschat de kracht van fitness niet.

Voordat je als harde sporter in de stress schiet: het daadwerkelijke probleem lijkt pas te ontstaan wanneer je te lang, te hard traint. Want alleen te veel lichaamsbeweging onder hogere druk heeft een slechte invloed op je seks-drive, en daarmee je seksleven. Niet té hard je best doen in de sportschool dus. Stop dus met uitsloven want als je op gemiddelde kracht en gemiddelde hoeveelheid beweegt, levert het je wel een hoger libido op.

Hoe kan dit nou? Volgens de coördinator van het onderzoek, heeft het te maken met de menselijke evolutie. Seks is namelijk een ontlading van energie. Beweeg je dus te veel, dan heb je die ontlading al gehad en gaat je libido omlaag.

Moet jij nu je workout aanpassen?