Zo stoned als een kreeft (het kokende water in)

Een visrestaurant in Amerika heeft een bijzondere manier gevonden om kreeften een ’zachte’ dood te bezorgen. De kreeften worden namelijk eerst enorm stoned gemaakt voordat ze levend in het kokende water verdwijnen.

Kreeften stoned het kokende water in

Zoals je misschien weet, worden kreeften van oudsher levend gekookt. Deze methode verandert daar niets aan, maar probeert eerder om de kreeften zo stoned te krijgen dat ze helemaal niks doorhebben.  

Volgens de restaurant-eigenaar is dit dé manier om een eind te maken aan het dierenleed. Door de kreeft in een afgesloten bak met een laagje water te zetten en vervolgens wietdampen naar binnen te blazen, zou het beestje kalm worden en minder pijn lijden.

Hoe ze er op kwamen? Een van de koks vond het maar niks dat ze de kreeften levend moest koken. Ze was zo begaan met de arme beestjes dat ze op het idee kwam om de kreeft eerst stoned te maken. 'Hij was rustig. Hij knipte zijn klauwen niet. Hij leek ontspannen.' Of ze zelf stoned was toen ze dit idee bedacht, blijft nog maar de vraag.

Het vlees wordt er volgens het restaurant ook nog eens lekkerder op. Wij zijn benieuwd.