Vijf redenen om een scooter te nemen in plaats van een auto

Twijfel je over het kopen van een auto? Of wordt het misschien toch een scooter?

Vijf redenen om een scooter te nemen in plaats van een auto

Tuurlijk, een auto heeft duidelijke voordelen. Je zit wat comfortabeler, zeker tijdens een regenbui. Maar kom op man, je bent toch niet van suiker? Een scooter heeft ook grote voordelen, die de aanschaf van een scooter zeker het overwegen waard maken. Check deze vijf maar eens.

 

1. Geen last van files

In de stad verplaats je je een stuk sneller dan met de auto. Je hebt geen last van files of oponthoud, want je rijdt overal veel makkelijker langs. Ideaal voor de man met het geduld van een aardappel.

2. Gratis parkerenJe parkeert makkelijker en goedkoper. Je verplaatst je daardoor niet alleen sneller, je vertrekt ook sneller. Nogmaals: top voor de ongeduldigen onder ons.

3. Veel minder brandstofverbruikWist je dat een scooter in vergelijking met een auto 6000 euro per jaar scheelt? Dit verschil ligt voor een groot deel aan de brandstof. Een gemiddelde auto rijdt ongeveer 1 : 13 (1 liter benzine op 13 kilometer). Bij een scooter is dit al snel 1 : 35. Een scooter is dus ongeveer drie keer zo zuinig.

4. De aanschaf is goedkoperWe hoeven je niet te vertellen dat een scooter in de aanschaf een stuk goedkoper is dan een auto. Daarnaast is een scooterverzekering ook een stuk voordeliger dan de verzekering voor een auto.

5. Geen wegenbelastingWanneer je een auto koopt, zal je een paar tientjes per maand kwijt zijn aan wegenbelasting. Als je een scooter hebt, hoef je helemaal geen wegenbelasting te betalen. En ook dát scheelt weer in de portemonnee.Overtuigd? Kijk dan eens op lasourisscooters.nl voor de nieuwste modellen.