Avondje drinken zonder je lichaam te verpesten: zó doe je het

Ben je net zo lekker bezig: je sport veel, eet gezond… en dan staat er een avondje zuipen op de planning...

Avondje drinken zonder je lichaam te verpesten: zó doe je het

Zonde van je harde werk, want drank is écht slecht voor je lichaam. Er zwemmen namelijk nogal wat calorieën in zo’n pilsje. Hoe doe je dat dan: zuipen zonder je lichaam naar z’n grootje te helpen? Wij vertellen het je.

Gin

 

De meeste sterke dranken zitten bomvol calorieën. Gin niet. Ga je aan de cocktails? Kies dan dus voor een cocktail met gin. Bijvoorbeeld, we noemen maar wat, een Martini. Gin wordt gemaakt van de bes Juniper. Deze helpt ook nog eens bij de spijsvertering. Hé, we zeggen niet dat het gezond is, he? Maar het is tenminste iets.

Bier

 

Kijk, we houden natuurlijk van bier. En we snappen dat jij niet aan de Fristi gaat, je wil gewoon bier. We hebben leuk nieuws voor je: bier heeft een paar voordelen. Pils is rijk aan siliconen, dit draagt bij aan de botdichtheid. Sommige onderzoeken zeggen zelfs dat bier je kan helpen herstellen na het sporten. Hoewel sporten en een kater natuurlijk geen topcombinatie is.

Rode wijn

 

Vraag je je af welke wijnsoort het gezondst is? Dat is rood. Het is natuurlijk niet heel mannelijk, zo’n rood wijntje in de hand, but we won’t judge. Rode wijn is veruit het gezondst, omdat de drank antioxidanten bevat. Daarnaast is rode wijn ontstekingsremmend en goed voor je darmen. Maar hé, je weet het: met mate!

Champagne

 

Trek gewoon een fles bubbels open. Kan champagne zijn of prosecco of een andere wijn met bubbels. Deze wijnen vallen iets lichter en er zitten minder calorieën in.

Whisky

 

Op en top mannelijk. Ook zitten er polyfenolen in, die je hart beschermen. Wil je voor een andere gedistilleerde drank gaan? Kies dan voor Brandy’s of Cointreau. Deze bevatten ellaginezuur. Is goed voor je. Maar Whisky is mannelijker.

Bestel al onze aanraders via Drankdozijn.nl.