Anticonceptie voor de man komt nu wel HEEL dichtbij

Zo nu en dan is het in het nieuws: anticonceptie voor mannen. Maar nu is het écht menens. Deze week is er een campagne gestart voor anticonceptie voor mannen.

Anticonceptie voor de man komt nu wel HEEL dichtbij

Mannen hebben minder opties dan vrouwen om iets aan anticonceptie te doen: condooms natuurlijk of sterilisatie - en dat is dan meteen weer een vrij drastisch middel. Dat vonden de mensen van kenniscentrum Rutgers ook. Dit moet anders kunnen en daarom starten ze de campagne voor mannen anticonceptie.

De campagne moet mannen laten wennen aan het idee van het nemen van de anticonceptiepil, maar ook geld opbrengen voor het onderzoek naar de pil zelf. Want dat onderzoek, is nog niet helemaal klaar.

Ze lopen met het maken van de mannenconceptie wel tegen wat dingetjes aan. Zo is het ontzettend moeilijk om de aanmaak van spermacellen helemaal stop te zetten. En daarnaast is de vrouwenpil zó goed, dat de lat voor de onderzoekers wel heel erg hoog ligt.

En tot slot is er nog een laatste punt van kritiek – en misschien wel de meest lastigste – de denkwijze van de man over anticonceptie. Net zoals vrouwen de was moeten doen, moeten ze ook hun anticonceptiepil nemen. Natuurlijk leven we niet meer in 1900. Maar toch blijkt dat deze oude denkwijze nooit helemaal is verdwenen. Volgens onderzoekers is dit te wijden aan ‘de cultuur rondom de anticonceptiepil’.

Dus. Nog terwijl de onderzoekers zich bezighouden met het onderzoeken van anticonceptie voor mannen, kun jij je bezighouden met de gedachte dat jij zo ook elke dag een pilletje kan slikken.