PlayStation en Xbox gebruikers spelen binnenkort tegen elkaar

Jij hebt een PlayStation, terwijl een van je vrienden een Xbox heeft. Geen probleem, totdat je tegen elkaar wilt spelen. Dat kan dus niet. Maar daar gaat verandering in komen.

PlayStation en Xbox enkort tegen elkaar

Er komt namelijk binnenkort een platform waar het niet uitmaakt welke controler je in handen hebt. Met Cross-Network Play kunnen PS4, Xbox One en PC gamers online tegen elkaar spelen. 

John Kodera, baas van Sony Interactive Entertainment, zegt hierover het volgende: ‘24 jaar lang hebben we gestreefd om onze fans de beste game-ervaring te bieden vanuit een uniek PlayStation perspectief. Vandaag de dag zijn de community’s rond sommige games zodanig veranderd dat cross-platform ervaringen significante waarde toevoegen voor de gamers.’

Zo gezegd, zo gedaan. Waar je nu nog van kunt dromen, wordt binnenkort realiteit. Het platform wordt in de toekomst geopend, maar de exacte datum is nog niet bekend. Nog even wachten dus. Over een tijdje maakt het in ieder geval niet meer uit of je een Xbox of Playstation hebt om tegen elkaar een potje te gamen.

Wie wordt de beste gamer van je vriendengroep?