Het bizarre uitgavenpatroon van Johnny Depp en andere sterren

Johnny Depp gaf bakken met geld uit. Maar hij was lang niet de enige Hollywood-ster die dit deed. Paris Hilton, Oprah Winfrey maar ook Nicolas Cage gaven hun geld uit aan bijzondere dure aankopen.

De val van Johnny Depp

Zijn buitensporige uitgavenpatroon, zijn overmatig alcohol- en drugsgebruik en zijn scheiding en vermeende mishandeling van actrice Amber Heard.: ze stonden aan de basis van de teloorgang van de Pirates of the Caribbean-ster. ‘Het is beledigend om te zeggen dat ik per maand 30.000 dollar uitgaf aan wijn. Het was namelijk veel meer.’

Voor een belachelijk bedrag van 3 miljoen dollar huurde Johnny Depp eens een kanon, waarmee hij de as van zijn overleden vriend, de Amerikaanse journalist Hunter S. Thompson, boven diens huis de lucht in schoot. Als je in je leven in totaal zo’n 650 miljoen dollar hebt verdiend, is 3 miljoen voor een overleden vriend misschien niet eens zo gek. Maar Depp is typisch zo iemand die van z’n ouders waarschijnlijk nooit zakgeld heeft gekregen. Op 55-jarige leeftijd kan hij nog steeds niet met geld omgaan.

Een greep uit zijn bizarre bankafschriften van de afgelopen jaren: Depp gaf 75 miljoen dollar uit aan zeventien huizen, huurde een villa in Londen enkel voor het afnemen van interviews en kocht een eiland op de Bahama’s. 7.000 dollar betaalde hij voor een bank van de set van Keeping Up With the Kardashians, simpelweg omdat zijn dochter zo’n fan van de serie is. Jaarlijks tikt Depp 1,8 miljoen af voor zijn bodyguards en maandelijks 200.000 dollar voor vervoer via zijn eigen privéjet. Hij kocht zeventig gitaren, tweehonderd kunstwerken en 45 voertuigen. Dit buitensporige uitgavenpatroon van de laatste jaren, in combinatie met het nieuws over zijn scheiding van actrice Amber Heard in 2016, het moddergooien naar zijn oude management waarmee hij overhoop kwam te liggen in 2017, het feit dat hij regelmatig op de rode loper wordt gezien met een bleek, ingevallen gezicht én het gegeven dat tegenwoordig zo’n beetje elke film van hem flopt, was voor het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone eerder dit jaar reden genoeg om een uitgebreide longread over de val van de acteur te schrijven: The Trouble with Johnny Depp. Een van de opmerkelijkste uitspraken van de hoofdrolspeler zelf daarin: ‘Ik heb geen drie miljoen dollar betaald om de as van Hunter in de fucking sky te schieten. Het was vijf miljoen dollar.’ 

Nou nou Johnny. Je gaf bakken met geld uit. Maar je was lang niet de enige Hollywood-ster die dit deed...

PARIS HILTON

Kocht een minivilla ter waarde van 263.000 euro. Niet voor zichzelf, maar voor haar hondjes.

 

OPRAH WINFREY

Ligt iedere avond in een badkuip van Italiaanse makelij, waar ze 535.000 euro voor neertelde.

NICOLAS CAGE

Vond het nodig een skelet van een dinosaurus, een graf in de vorm van een piramide en twee eilanden op de Bahama’s te kopen. Ooit was hij ook de eigenaar van twee witte cobra’s, een octopus, een haai en een krokodil.

50 CENT

Heeft een salontafel die volledig is gemaakt van een wel heel bijzonder materiaal: bankbiljetten. Ze vertegenwoordigen een waarde van 6,5 miljoen euro.

 

VICTORIA BECKHAM

Smeert elke dag voor 1.500 euro aan beautyproducten op haar gezicht.

BONO

Betaalde 1.400 euro voor een first class vliegticket... Voor zijn hoed, die hij liet overvliegen.

MIKE TYSON

Legde 180.000 euro neer voor de aankoop van drie Bengaalse tijgers en was jaarlijks 260.000 euro kwijt aan de voeding en training van de beesten.

Verder lezen? Koop dan de Playboy van oktober, of lees verder op Blendle.