Pak je spijkerbroek maar uit de kast voor de Demin Days Amsterdam

De Demin Days zijn terug. Niets te doen aankomende week? Breng dan een bezoekje aan de Demin Days Amsterdam.

Pak je spijkerbroek maar uit de kast voor de Demin Days Amsterdam

Amsterdam heeft de meeste denimmerken ter wereld in zijn bezit. Denk aan G-Star, Denham, Scotch & Soda, Kuyichi en Olaf Hussein. Ook Tommy Hilfiger en Calvin Klein hebben ontwerpcentra in het centrum van de stad. Tel daar weer bij op dat in Amsterdam de eerste Jean School ter wereld staat, en dat nergens zo’n hoog aantal denimlabels per vierkante kilometer is gevestigd, dan in Amsterdam.

'Wat ook helpt, is dat iedereen hier Engels spreekt. Amsterdam schijnt enorm inspirerend te zijn. Ontwerpers van buitenlandse merken komen hier kijken hoe wij jeans dragen. Boyfriend-jeans (mannenspijkerbroeken voor vrouwen) vinden wij heel gewoon, maar voor Amerikanen is het nog iets bijzonders,' zegt Adriano Goldschmied, mede-oprichter van het Italiaanse Diesel en ook wel bekend als de ‘Godfather of Denim’, op de vraag waarom Nederland een echt denimland is. 'Nederlanders hebben een down to earth mentaliteit, zeker in Amsterdam. Het is gewoon elke dag casual Friday - we zijn niet zo’n coutureland. Comfortabel, een beetje nonchalant: dát past bij ons.'

Kortom: redenen genoeg om Amsterdam uit te roepen de 'denim hub' van de wereld. Onze hoofdstad zal het toneel zijn van de vierde editie van de Demin Days: de beurs die draait om alles wat met demin te maken heeft.

De Amsterdam Denim Days worden gehouden van 22 tot 28 oktober 2018.

CITY CENTER

Wanneer: 22 - 28 oktober 2018

Waar: Stadscentrum van Amsterdam (en daarbuiten)

Wie: Gratis te bezoeken voor alle denimliefhebbers!

Open voor het grote publiek, viert Amsterdam met zijn denimwinkels van wereldklasse de Demin Days. Met op maat gemaakte productlanceringen, presentaties, tentoonstellingen en speciale aanbiedingen.

BLUEPRINT FESTIVAL

Geen zin om de hele stad door te struinen voor wat spijkerstof? Ga dan naar het Blueprint Festival op het Westergasterrein. Hier zullen verschillende merken aanwezig zijn, er zullen seminars worden gehouden en er kan - uiteraard - volop gewinkeld worden.

Wanneer: 27 - 28 oktober 2018

Openingstijden: Zaterdag 11:00 - 20:00 uur, Zondag 11:00 - 18:00 uur

Waar: Gashouder, Westergasfabriek

Zien we je daar? Klik hier voor meer informatie.