Alles wat je wil weten over een penisvergroting

'Ik wou dat ik een kleinere penis had...' heeft nooit een man gezegd. Met dat idee in gedachten, pakken we de kwestie van penisvergrotingschirurgie aan. Playboy geeft je antwoord op al je vragen met betrekking over het vergroten van je zaakje.

penis vergroten

Waarom overwegen mannen het? Waar komt de extra lengte eigenlijk vandaan? Doet het pijn? Hoe moet je na de ingreep plassen? En hoe zit het met seks?! Een penisvergroting. De vraag naar deze bijzondere ingreep, is namelijk groter dan ooit. Daarom sprak D'Marge met Dr. Collin Moore van The Australian Centre for Cosmetic & Penile Surgery over deze ingreep.

Waarom mannen een grotere willen

Er zijn talloze redenen waarom mannen een penisvergrotingsoperatie overwegen. Toch is het duidelijk dat de meeste mannen het doen vanwege de boost die hun zelfvertrouwen krijgt. Veel mannen zijn blijkbaar onzeker over hun zaakje.

Hoe het in zijn werk gaat

Eerst wordt er gekeken naar de grootte van je penis. Daarna wordt er vergeleken waar je zaakje ligt op de internationale schaal van penisgroottes. Ja, die is er. Vervolgens word je geïnformeerd  hoe lang je penis maximaal kan worden 'uitgerekt'. Dit wordt de 'stretch penile length' genoemd. Zo kan je je penis wel 25% langer laten maken. Ook 25% smaller - mocht je wel groot geschapen zijn. Een bijzonder feitje: 50% van de mannen die een penisverlening ondergaat, heeft de gemiddelde penislengte.

Waar komt de extra voorhuid vandaan

Nee, niet van je oogleden. Het wordt uit je schaamstreek gehaald. 'Het is een kunstzinnige herschikking van de huid van de penis om de extra schacht te bekleden.' Wat ze dus eigenlijk doen, is het langer maken je penis door meer van de infrapubische penis naar buiten te brengen. Huh? Dr. Moore legt het even uit in kindertaal. Denk aan een S-bocht pijp onder je gootsteen. En dat, moet eigenlijk je penis voorstellen. Wat de pijp ook doet tussen de gootsteeninlaat en de vloer, er verandert niets aan de lengte van de pijp. 'Maak de S-bocht recht en de pijp wordt langer. En dat is hetzelfde principe dat we gebruiken bij penisvergroting,' zegt Dr. Moore. Aha. Eenvoudig genoeg, toch?

Doet het pijn?

Niet als je het protocol volgt, volgens de experts. Algemene verdoving tijdens de operatie in combinatie met lokale verdoving zorgt meestal voor een pijnvrije ervaring die anderhalf tot twee dagen na de operatie duurt. Juich niet te vroeg. Er is echter een klein probleem met urineren. Mannen kunnen na de operatie nog een paar dagen een beetje spuiten en dit is normaal (?). Ze moeten alleen preventieve maatregelen treffen als ze naar de wc gaan om rommel te voorkomen. Zitten is daarom de makkelijkste oplossing. 

Hoe lang het duurt om te genezen

Het wordt aangeraden om twee weken in bed te blijven liggen. Dit is om te voorkomen dat het weefsel opzwelt en het genezingsproces wordt verstoord.  Teruggaan naar het werk is afhankelijk van het soort werk dat de patiënt doet. 'Een arbeider of iets dergelijks kan zes weken niet aan het werk. Als het een bureaujockeys betreft, kunnen ze na vier weken weer aan het werk.'

Littekens op de penis

Verrassend genoeg levert de uitbreidingsoperatie geen littekens op de penis op. 'Als we een thermisch vettransplantaat doen, dan is er een litteken op de onderbuik', zegt Dr. Moore. En hoe groot dat litteken dan is, hangt af van de lengte van je verlengde penis. Hoe groter je litteken, hoe beter. 

Wanneer je opnieuw seks kunt hebben

Nou, het heeft geen zin om je pik uit te breiden als je de fooi niet eens kunt geven. Er is een verbodsperiode van zes weken op seks en elke vorm van gewichtheffen zwaarder dan 0,5 kg. De volledige flexibiliteit van de penis komt namelijk pas na zes maanden terug. Daarom is seks pas mogelijk na zes weken. Dat valt wel mee toch?En wat betaal je daar nou voor? 

Ongeveer €18.000. Geen koopje dus. Maar dan heb je ook wel wat. 

Ga jij ervoor sparen?