BRAINGASM: kun jij het voelen?

Zacht gefluister, tikken op een voorwerp of het kraken van plastic: de een vindt het irritant, de ander krijgt een aangenaam tintelend gevoel in zijn lichaam. Maar wie nog nooit van ASMR heeft gehoord weet niet wat hem overkomt. What the fuck is ASMR?

BRAINGASM: kun jij het voelen?

Het hele internet staat vol met ASMR-filmpjes waarbij mensen fluisteren, met hun nagels op voorwerpen tikken of met een make-up brush tegen de microfoon vegen. AMSR is populairder dan ooit. 

Maar waarom? Volgens veel mensen is het te vergelijken met een tintelend gevoel door je hele lichaam. Een soort kippenvel in je hoofd. Sommigen omschrijven het zelfs als een 'braingasm'. Het is zo’n fijn gevoel dat het een heel klein beetje overeenkomt met een orgasme. 

AMSR staat voor voor Autonomous Sensory Meridian Response.  Liefhebbers gebruiken het om te ontspannen, stress te verminderen en om beter in slaap te komen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Niet iedereen is namelijk ‘vatbaar’ voor het tintelende ASMR-gevoel. Voor de groep die het niet begrijpt, is het moeilijk om ASMR serieus te nemen. En dat is niet heel verrassend. Dan kijk je naar mensen die in plastic knijpen of mensen die met hun tong  de microfoon strelen. Right. 

AMSR: kun jij het voelen?