In DIT seizoen heb jij de beste seks

De lente is de beste tijd voor liefde en seks, de herfst voor duisternis en depressie. Dat is tenminste wat de meeste mensen denken. Maar onderzoekers hebben ontdekt dat dit allesbehalve waar is: de beste seks heb je in de herfst.

De beste seks heb je in de herfst

Naast goede seks heeft de herfst je nog meer te bieden. Namelijk een relatie. Wat vaak in de zomer opbloeit, wordt in de herfst een echte relatie. Ons brein doet er namelijk alles in het najaar om liefde en saamhorigheid te bevorderen. Klinkt raar, maar het is echt zo. De activiteiten in de rechter frontale kwab, waar verdriet, angst en agressie ontstaan, zijn aanzienlijk minder in de herfst. Aan de linkerkant van je hersenen worden de vier gebieden in de hersenen die tederheid produceren, voorzien van meer bloed. Dit zorgt dus dat je wat zachter en liefdevoller wordt. Bovendien wordt het gelukshormoon dopamine in toenemende mate vrijgegeven in de herfst: wat je het typische gevoel van verliefdheid geeft.

Dus: als je de blaadjes van de bomen ziet vallen, weet je dat je seks beter wordt. Wees je er wel van bewust dat het maar drie maanden herfst is...