Zo vertel je aan je partner dat ze moet gaan sporten (zonder dat je gedumpt wordt!)

Ze moet gaan sporten. Maar hoe vertel je dit aan haar? De kans is groot dat het in het verkeerde keelgat schiet. Note: het kan ook heel goed zijn dat ook JIJ aan de bak moet.

partner dat ze moet gaan sporten zonder dat je gedumpt wordt

Je ontmoet haar. De vonk slaat over. Nummers worden uitgewisseld. Je date nonchalant. Er is drama. En ineens ben je exclusief. Je maakt schattige foto's samen, maakt prachtige wandelingen en pronkt met je prachtige lichamen.

Snel een paar jaar vooruit en de jaloezie die je voelde voor elkaars exen, flirterige collega's en te vriendelijke barista's is vervangen door tevredenheid. Vertrouwen. Comfort. Voor je het weet is Netflix en Chill gewoon echt Netflix kijken, zijn de groene sappen verwisseld voor ijskoffie, en eiwitballen hebben een plaats op de rug ingenomen voor dik beboterd bananenbrood.

En nu. Eén valse zet en ze zal het je misschien nooit vergeven. Erger nog, één slecht getimede opmerking en je relatie zou voorbij kunnen zijn. Maar ze (hey, maar jij misschien ook!) moet gaan sporten. Hoe vertel je dit subtiel? De kans is groot dat het in het verkeerde keelgat schiet.

Timing is everything. Om je kansen te maximaliseren, zorg ervoor dat je een goede tijd en plaats kiest. Het midden van een drukke dag is niet een van hen. Kies een rustig moment, bijvoorbeeld als een zondagmorgen, wanneer je samen bent en er geen speciale tijdbeperkingen zijn. Breng het voorzichtig tot leven en zeg de dingen niet kritisch (lees: 'We hebben de laatste tijd behoorlijk slecht gegeten, he' in tegenstelling tot, 'je wordt dik'). 

Zorg ervoor dat je, vóór en het gesprek na, je partner aanmoedigt om een ​​aantal gezonde veranderingen in haar levensstijl aan te brengen. Ook hebben mensen die samen leven de neiging om dezelfde gewoonten te hebben. Dus maak die salade, zet het alarm voor die 6 uur run, en probeer bae met je mee te slepen en zie hoe ze reageert, voordat je het gesprek al hebt gestart.

Zorg ervoor dat jij zelf niet de reden bent dat je partner aankomt. Ooit gehoord van emotioneel eten? Zorg ervoor dat je relatie op een goede plek staat voordat je op oppervlakkige details let en zorg dat je uit een plaats van liefde komt - omdat je het beste wilt voor hun gezondheid - niet omdat je stiekem hoopt door Victoria Secret te worden ondertekend voor de campagne van een stel. Als uw relatie solide is, overweeg dan wat er nog meer speelt in het leven van uw partner: er is meestal een onderliggende reden voor de belangrijkste verandering in het (eet)gedrag van mensen.

Verwacht dolken als je zegt: 'Lijkt erop dat je een paar kilo hebt opgestoken' of 'Ga je dat echt opeten?' Als je partner zowel gelukkig als gezond is met zijn huidige gewicht, zeg dan niets.