BIZAR: er komt een tweede maan

De aarde heeft er binnenkort een maan bij. En nog meer manen zullen volgen. De eerste zal worden gelanceerd in de lucht van Chengdu, China.

Er is komt een tweede maan in China

Als alles volgens plan verloopt, zal de eerste maan boven de stad Chengdu in de provincie Sichuan in 2020 worden gelanceerd. Meer manen zullen volgen. 

Gemaakt van een satelliet, bedekt met reflecterend materiaal, zal de maan in de nacht gloeien, de straten verlichten en het elektriciteitsverbruik verminderen. Daarnaast heeft deze maan nog meer te bieden. De dekking van deze maan kan naar verluidt nauwkeurig worden aangepast binnen enkele tientallen meters, met afgestelde helderheid. Dit zal gebruikt worden om rampgebieden te identificeren en te helpen. Een supermoon dus.

Elke supermoon zal 500 kilometer boven de aarde cirkelen en een gloed hebben die acht keer sterker is dan de echte maan. De echte maan staat ook een stukje verder: 380.000 kilometer van de aarde. Maar is dit super idee wel veilig? China verzekert ons van wel: elke maan wordt eerst in de woestijn getest en wordt pas gelanceerd nadat hij volledig is goedgekeurd.

Of het er in de nachtelijke hemel volkomen griezelig uit zal zien of een romantische twist heeft, valt nog te bezien...