ZIEN: Villa The Godfather staat te koop voor 117 miljoen

Een unieke kans voor filmliefhebbers die een paar miljoen over hebben. Het huis waarin scènes uit ‘The Godfather’ en ‘The Bodyguard' zijn gefilmd, is te koop voor 117 miljoen euro.

ZIEN: Villa The Godfather staat te koop voor 117 miljoen

Naast het feit dat het huis het filmdecor was voor de twee films, is er nog wat anders bijzonders aan deze villa. Deze villa is namelijk ontworpen door Gordon Kaufmann, die ook de Hoover Dam ontwierp.

Een van de eerste eigenaars van deze villa was niemand minder dan de Amerikaanse krantenmagnaat William Randolph Hearst. Ook was de villa even het optrekje van John. F. Kennedy.De enorme villa staat in Beverly Hils en draagt daarom de bijnaam ‘The Beverly House’.

The Godfather vertelt het verhaal van Vito Corleone, hoofd van een maffiafamilie uit New York. In die laatste doet het huis dienst als decor voor de iconische scène met de afgehakte paardenkop.Ook is de villa in meerdere scenes van The Bodyguard te zien.

Maar even terug naar de villa. De villa heeft een halve hectare landgoed en telt 19 slaapkamers, 29 badkamers, 2 bioscoopzalen, een dinerruimte, een wellness center, een tennisbaan en een bibliotheek (van twee verdiepingen!).