BREAKING: de Titanic gaat weer varen

Met de Titanic is het niet heel rooskleurig afgelopen. Maar je moet zo een schip niet zomaar opgeven. Zo wordt het schip op ware grootte nagebouwd en gaat de originele route bevaren. Maar dan zonder te zinken. Althans, dat is het plan.

BREAKING: de Titanic gaat weer varen

Je fantasie wordt nu omgetoverd tot werkelijkheid: je kunt namelijk binnenkort écht ervaren hoe het is om aan boord te zitten van de Titanic. De Titanic wordt namelijk op ware grootte nagebouwd en gaat de originele route bevaren. Maak kennis met Titanic II.

Deze komt er exact hetzelfde uit te zien als zijn voorganger, inclusief het trappenhuis. De negen dekken moeten plaats bieden aan 2435 passagiers. De Titanic II wordt wel veiliger dan het origineel. Het schip is vier meter breder om aan de moderne veiligheidsregels te voldoen en zal ook genoeg reddingsboten hebben voor alle passagiers.

Het iconische schip moet in 2022 te water worden gelaten. De replica van het schip moet op de originele route van Titanic gaan varen. De Titanic II is een idee van de Australische zakenman Clive Palmer. Hij kondigde het plan in 2012 al aan, maar werd stilgelegd vanwege een financieel conflict.

En wat betaal je dan voor deze cruise? Dit blijft nog onduidelijk, maar er zijn al mensen die €1.000.000 hebben geboden voor een plek. Er is plek voor 2.400 passagiers en 900 bemanningsleden. Deze zullen zonder twijfel snel opgevuld zijn.