Hoe deze man op één avond 4000 relaties verbrak

Het overkwam Daniel Sloss. En het enorme aantal loopt nog steeds verder op...

Hoe deze man op één avond 4000 relaties verbrak

We hebben het over de Schotse stand-up, Daniel Sloss. In zijn nieuwste liefdes-thema Netflix-special, ‘Jigsaw,’ steekt Sloss plezier in onder andere de raadselachtige relatiepatronen, inclusief doodlopende relaties. Iedereen kon er om lachen, totdat hij deze zin uitsprak:

'All I’m asking is, have you ever been in a situation like that in a relationship where you felt trapped like you couldn’t get out of it and it was just easier to stay in it?'

Het is het soort vraag dat je verwacht van een psycholoog te horen, in plaats van een komiek, toch? Maar toch kwamen deze woorden echt uit de mond van een cabaretier. Het publiek viel daarom ook even stil.

Het klinkt best onschuldig. Maar het lijkt er toch echt op dat Sloss zijn grapje een snaar is geweest bij duizenden mensen en de impact ervan is schokkend.

Volgens Sloss was deze grap de katalysator voor meer dan 4.000 relaties die eindigden, zeventien gestrande verlovingen opdrachten en negen echtscheidingen.

In elke grap zit een kern van waarheid. Dat bewijst Sloss maar weer. En naar een cabaret gaan als date, schrappen we maar van het lijstje met date ideeën.