7 plekken waar je betaald krijgt om te wonen

Of je nou huur, hypotheek of onroerendgoedbelasting betaalt, het kan moeilijk zijn om rond te komen. Hoewel je er niet veel rijker van wordt, geven deze zeven plekken je geld als je er besluit te wonen.

Zeven plekken waar je betaald krijgt om te wonen (!)

We hadden het al eerder over Ollolai. Nou zijn er naast Ollolai nog meer bijzondere plekken waar je goedkoop kunt wonen. Dat je ergens gratis (of voor €1!) kunt wonen, is uniek. Maar plekken waar je betaalt krijgt om te wonen, slaat alles.

New Haven, Connecticut

Je kunt hier een renteloze lening van tot $30.000 aanvragen voor een aanbetaling bij een huis. Daarnaast krijg je gratis collegegeld voor alle kids in het gezin. Zorg er dus voor dat je al je (klein)kinderen meeneemt!

Chili​

Via het Start-Up Chile-programma kunnen ondernemers maar liefst $50 miljoen aan aandelenvrije financiering van de overheid ontvangen. Dat is natuurlijk in Chileense dollars (flauw, he...), dus het komt uit op ongeveer €70.000 . Als je er altijd al van hebt gedroomd om je eigen baas te zijn (wie niet?), zou Chili de plaats kunnen zijn om het te proberen.

Candela, Italië

Candela biedt €800 voor alleenstaanden, € 1.200 voor stelletjes €1.500 tot €1.800 voor gezinnen van drie personen en €2.000 of meer voor gezinnen van vier of vijf. Om in aanmerking moet je jaarsalaris wel minstens €7.500 zijn. 

Pipestone, Manitoba, Canada

De gemeente geeft subsidies uit ter waarde van €32.000 Canadese voor nieuwkomers die hun eigen bedrijf willen starten. Dus als je een ondernemersdroom en een hunkering naar het vreedzame leven in de prairie hebt, is Pipestone misschien de juiste plek voor jou. De lokale overheid verkoopt ook percelen land voor €10 met een aanbetaling van €1.000 en er zijn ook potentiële subsidies om huizen te bouwen.

 

Kansas

In Kansas bieden ze aan om de collegegeldschuld weg te snuiven. Elk van die 77 provincies biedt €13.000 aan over vijf jaar om studentenleningen te helpen terugbetalen, of tot 5 jaar vrijstelling van inkomstenbelasting door de staat voor degenen die niet naar de universiteit zijn gegaan of geen schuld hebben.Alaska

Iedereen die in de staat woont, ontvangt een gemiddelde jaarlijkse bonus van €1200. Je hoeft niet eens te blijven voor de winter, want iedereen die 190 dagen van het jaar in de staat verblijft, komt in aanmerking voor de uitbetaling. Snel verdiend, toch?