SINGLES DAY: 7 voordelen van single zijn

Single. Je bent het, of je bent het niet. Maar vandaag is het zover, het is de dag om alle singles in ons land te eren.

SINGLES DAY: 7 voordelen van single zijn

Vandaag is het Happy Single Day. Naast dat je profiteert van heel veel kortingen in winkels (sla je slag!) gaat deze dag vooral om het single zijn. Want daar mag je soms best trots op zijn. Mocht je het zat zijn, zijn hier wat redenen om je op te vrolijken. Single zijn heeft namelijk wat voordelen.

1. Je hebt meer seks

Om maar met de deur in huis te vallen: singles hebben meer seks dan getrouwde mensen. Die kun je alvast in je zak steken. 

2. Je bent meer zelfbewust

Als je single bent leer je jezelf goed kennen. Je bent op jezelf aangewezen en je ontdekt daardoor hoe je persoonlijk op bepaalde situaties reageert en wat je van bepaalde situaties vindt zonder dat je wordt beïnvloed door een partner.

3. Je hebt de controle over je eigen geluk

Het blijkt uit onderzoek dat singles meer psychologische ontwikkelingen doormaken en daardoor meer groeien. Daarnaast heb je er minder last van dat je partner jou geluk beïnvloed. 

4. Je ziet er beter uit

Want je hebt veel meer tijd om te sporten. Seks telt ook! 

4. Je hebt meer diepgaande vriendschappen

De meeste singles hebben daarom ook diepgaande vriendschappen omdat ze daar de tijd voor hebben én omdat ze veel waarde aan goede vriendschappen hechten. Mensen die een relatie hebben zijn toch altijd in eerste instantie gefocust op hun partner. 

5. Je hebt je eigen schema

Als je alleenstaand bent, dan weet je zeker dat iemand anders niet jouw agenda doorkruist. Daarnaast hoef jij ook geen verantwoording aan iemand anders af te leggen.

6. Je toekomst ligt open 

Wanneer je in een relatie zit dan ben je samen bezig met de toekomst. Plannen maken, vakanties uitzoeken etc. Je houdt rekening met elkaar en elkaars wensen voor de toekomst. Het fijne van single zijn is dat je niet na hoeft te denken over de toekomst van iemand anders, alleen maar over die van jezelf.

7. Geen gedwongen vriendschappen

Het is een feit. Wanneer je in een relatie zit krijg je ook te maken met je schoonfamilie en vrienden waar je misschien helemaal geen klik mee hebt.