Tesla's Space Roadster rijdt voorbij Mars

Weet je nog die Roadster die Tesla eerder dit jaar de ruimte in schoot? Deze heeft recentelijk Mars gepasseerd en reist momenteel nog verder.

Tesla's Space Roadster rijdt voorbij Mars

Sommige ontdekkingen als het gaat om ruimtevaart zijn opmerkelijk. Het voelt alsof we alles al hebben ontdekt wat er hier op aarde te vinden is. Daarom wordt er gefocust op wat er nog meer is. En die mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos, denken we tenminste.

Elon Musk is al een tijdje bezig met ruimteverkenning. Eerder dit jaar besloot hij een van zijn eigen Tesla Roadster's de ruimte in te schieten, met een levenloze stuurman.

Je kunt de geplande baan van de Roadster bekijken, en ongeveer waar hij zich nu bevindt, met dank aan het Twitter-account van SpaceX. Zoals je kunt zien, heeft de auto Mars al gepasseerd en blijft hij verder reizen. De tweet bevat ook een verwijzing naar het tweede boek in The Hitchhiker's Guide To The Galaxy-serie, met een grapje dat de volgende stop van de Tesla het restaurant aan het einde van het universum zal zijn.

De auto zal waarschijnlijk voor altijd in de ruimte blijven, bestemd om Mars te cirkelen voor de rest van de tijd. Dat komt waarschijnlijk als slecht nieuws voor degenen onder jullie die uitkeken naar de veilige terugkeer van de auto en de stuurman. Helaas zal de mannequin astronaut waarschijnlijk dezelfde reis steeds opnieuw moeten maken voor de rest van zijn extreem lange leven.