ZIEN: TOPDESIGNER APPLE ONTWERPT RING

Normaal gaat hij over iPads en iPhones, nu was een ring aan de beurt. Hoe meer diamanten, hoe beter. Hij bedacht daarom een unieke ring: een ring die compleet gemaakt is van diamant. En hij is nog mooier dan je denkt.

ZIEN: ring die compleet is gemaakt van diamant

De Diamond Foundry heeft samen met designers Sir Jonathan Ive en Marc Newson een unieke diamanten ring gemaakt. Met behulp van Diamond Foundry's plasmareactortechnologie kon het team diamantblokken maken, atoom per atoom, totdat er een groot genoeg materiaal beschikbaar was om er een ring van te maken. De grootste uitdaging bij het maken van de diamanten ring was het snijden. Met behulp van een Antwerpse meestersnijder werden ongeveer 3000 (!) facetten gesneden met behulp van zowel een micrometer-dikke waterstraal en lasersnijder.

Prijs? Je moet wel even in de buidel tasten, voor ruim €222.000 is deze ring van jou. Maar dan heb je wel een hele unieke ring. De ringt wordt geveild op 1 december, de Worlds AIDS day. De opbrengst gaat daarom ook naar het goede doel: het wordt gebruikt voor onderzoek naar Aids.