Freek Schuurman: 'Ik ben gewoon het vriendje van. Daar schaam ik me helemaal niet voor.'

Freek runt nu vier horecazaken in Amsterdam. Maar de prestatie die hem doorgaans de meeste bewondering oplevert, is toch het aan de haak slaan van Katja Schuurman. 'Ik ben gewoon het vriendje van. Daar schaam ik me helemaal niet voor.'

Freek Schuurman: 'Ik ben gewoon het vriendje van. Daar schaam ik me helemaal niet voor.'

Playboy sprak met Freek van Noortwijk over zijn relatie met Katja, zijn seksleven en zijn succes. 

Vind je het vervelend om altijd als ‘de vriend van’ bestempeld te worden?

Ik lach erom. Ik ben natuurlijk ook gewoon het vriendje van en daar schaam ik me ook helemaal niet voor. Het scheelt natuurlijk wel dat wij al succesvol waren voordat ik iets met Katja kreeg, anders krijg je weer dat mensen gaan zeggen dat je je succes aan haar te danken hebt. In het begin kwamen er wel eens mensen in het restaurant die zeiden: waar is Katja? Het is niet zo dat zij hier iedere avond op de bar staat te dansen. Helaas, want dat zou ik geweldig vinden, maar mensen komen hier hopelijk toch voor onze filosofie, onze gastvrijheid en natuurlijk ons eten. 

Jij was een puber toen Katja in de Playboystond. Heb jij die foto’s destijds gezien?

Ik heb die foto’s eerlijk gezegd pas gezien nadat we voor het eerst seks hadden gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar vroeger ook helemaal niet zo boeiend vond. Ik vind haar nu veel aantrekkelijker. Ze droeg in die tijd veel make-up, had van die grote oorbellen in en droeg van die belachelijke extensions… Daar hou ik helemaal niet van. Ik hou wel heel erg van borsten en billen maar die heeft ze gelukkig nog steeds.

Die eerste keer seks was toch op het toilet van Guts & Glory, een kwartier nadat je haar voor het eerst had ontmoet? 

Je hebt je goed ingelezen. Later die avond, toen ik het er met wat vrienden over had, heb ik die foto’s dus gegoogeld en natuurlijk ook wel even laten zien. Ik kon het ook niet laten om dat avontuurtje om vijf uur ’s nachts ook nog even op de familie-app te delen. Mijn moeder zei de volgende dag: ‘Wil je me nooit meer om vijf uur ’s nachts appen? Ik maakte me helemaal ongerust.’ Aan de inhoud van het bericht ging ze volledig voorbij.

Wat is het meest bizarre wat je op seksueel gebied hebt gedaan?

Ik kan niets bedenken wat ik nog zou willen doen. Alle fantasieën heb ik wel uitgevoerd. Dingen als over elkaar heen kakken hoeven van mij niet. Daar krijg je zo’n bende van en het gaat zo stinken. 

Verder lezen? Lees dan verder op Blendle of kijk in ons decembernummer.