Hekel aan kerst? Met deze tips ontloop jij de kerstdagen

Is december iedere jaar weer een ware marteling? Al dat gezellig doen, geld uitgeven aan onzin en walgelijke lichtjes? Dit kun je ook doen tijdens de feestdagen.

Heb je een hekel aan kerst? Met deze tips ontloop jij de kerstdagen.

Je zit thuis op de bank te zappen tijdens het komende weekend je je ontkomt er simpelweg niet aan. Overal de vervelende herhaling van Mariah Carey, het zeurende gedram van Wham, de films die eigenlijk allemaal inhoudelijk heel erg slecht zijn en de veel te vrolijke mensen die tijdens kerst doen alsof alles wél goed met ze gaat. Tijd voor wat anders? Vooruit, dat kan gewoon, doe je zo:

1. Plan een avondje uit

Ga in een escaperoom zitten en kom er expres niet uit, ga naar Artis (want daar geven ze nachtrondleidingen en dieren geven geen fuck om kerst), kijk in de bioscoop back-to-back meerdere films die niets met kerst te maken hebben. Je kunt natuurlijk ook thuis blijven zitten en de hele avond dikke series bingen op Netflix maar je bent toch vrij (hopen we voor je) dus doe wat. Als het maar niets met kerst te maken heeft.

2. Ga touren

Huur een Porsche, Audi, Jaguar, Ferrari, Lamborghini of een andere wagen waar je altijd al in hebt willen rijden en ga gewoon scheuren. Even naar Berlijn en terug. Onderweg kom je zo nu en dan een kerstboom tegen maar het mooie van lichtjes is dat je ze van verre aan ziet komen, zodra je ze ziet trap je gewoon het gaspedaal nog veel verder in. Scheuren maar en laat je telefoon uit.

3. Zoek een dame die ook een hekel aan kerst heeft

En sluit je op in jouw slaapkamer, zet wijn klaar, speeltjes, outfits net wat je wil maak het zo bont als het maar kan maar houd de kerstgedachte buiten de deur. Je vermaakt je vast wel binnen die vier muren met de juiste dame (of twee of drie dames).

4. Doe een woestijntrip

Niet alleen een hekel aan kerst maar ook aan de kou in het algemeen? Wat dacht je van een desert-safari? Stap in een landrover en rij de Sahara in, wat maakt het uit.

5. Doe alsof je ziek bent

Iedereen de deur uit? De kinderen en jouw vrouw onderweg naar de schoonfamilie? Mooi, dan kun je nu onder de dekens vandaan komen en doen waar je zin in hebt. Of ga slapen, eindelijk slapen, daar ben je door de drukte ongetwijfeld ook al het hele jaar niet aan toegekomen. Stel je voor hoe het voelt om gewoon twee hele dagen te slapen. Heerlijk.