Miljoenen verdienen met YouTube: dit 7-jarige kind én 4 anderen deden het

Wie had ooit gedacht dat je met YouTube miljoenen zou kunnen verdienen? We geven je hier de top 5 best betaalde YouTubers.

Miljoenen verdienen met YouTube: dit 7-jarige kind deed het

1. RYANTOYSREVIEW - €19 miljoen

Hij is nog maar 7 jaar oud, maar harkt nu al miljoenen binnen. De Amerikaanse Ryan test speelgoed en deelt deze video's op zijn YouTube kanaal. En dit doet hij goed. Hij is namelijk uitgeroepen als best betaalde YouTuber van het jaar 2018, volgens Forbes. Hij stond vorig jaar op de achste plaats. Nu op de eerste plaats. Ook is hij het enige kind in de lijst. Ryan gaat als RyansToysreview' door het leven op YouTube en wist met dat kanaal ruim 19 miljoen euro te verdienen in één jaar. We horen je denken: HOE DAN. Terwijl jij keihard swoegt en dit waarschijnlijk nooit in je leven zal verdienen, verdient dit kind met speelgoedreviews ruim €19.000.000 per jaar. Op de vraag waarom hij zo populair was, verklaarde Ryan op een nogal zakelijke manier: 'Ik entertain én ik ben grappig.' 

Hij heeft dit niet helemaal zelf bedacht. Hij heeft zijn succes ook een beetje te danken aan zijn ouders. Ryan was namelijk dol op speelgoed. Hij wilde het liefst alles uittestten. Daarom startten zijn ouders in 2015 het Youtube kanaal van Ryan. En zo gezegd, zo gedaan. Ryan reviewt speelgoed na speelgoed en heeft sinds dit jaar ook zijn eigen speelgoedlijn in samenwerking met Walmart. 

2. Jake Paul -  €18,9 miljoen 

Jake Paul trok meer dan 3,5 miljard views van zijn rapnummers en goofy grappen over onze scoringsperiode.

3. Dude Perfect - €18 miljoen 

Deze vijfmansportbemanning (Coby en Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones en Tyler Toney) is gespecialiseerd in handigheidshandelingen en ingewikkelde trick shots - bijvoorbeeld, het gooien van Ping-Pong ballen die domino-watervallen van Oreos triggeren. Ja. Je zal het maar bedenken.

4. Dan TDM - €16 miljoen 

Daniel Middleton, een Britse gamer die gespecialiseerd is in Minecraft - speelt al zes jaar op de camera en verzamelt een aanhang van 20,7 miljoen mensen, die zijn tournee en merchandise, inclusief rugzakken, honkbal petten en hoodies.

5. Jeffree Star - €15,9 miljoen

De visagist, beroemd sinds het Myspace-tijdperk, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als schoonheidsmakelaar, mede dankzij Jeffree Star Cosmetics, die jaarlijks naar schatting €100 miljoen aan oogschaduw, lippenstift en highlighters verkoopt.