Dit worden jouw hobby's als je rijk bent

Sommigen rijken verzamelen klassieke auto's of geven jachtfeesten in het Caribisch gebied, terwijl anderen het op golfen houden of geld schenken aan het goede doel. Lees hier de top 8 hobby's van de rijke mensen. 
@media (max-width: 679px){#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e732f8da628 img{#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e732f8da628 img{#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e732f8da628 img{#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e732f8da628 img{#fig-65e732f8da628 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Dit worden jouw hobby's als je rijk bent

Vliegen

Vliegen. En dan niet vliegen in een vliegtuig, maar hem zelfbesturen. Het is de kinderdroom van velen. Het krijgen van een PPL (Private Pilot License) begint bij ongeveer de laagste prijs van €10.000 en het bezitten van een vliegtuig zal ergens in de duizenden stijgen.

Golf

Saai voor velen, rustgevend voor anderen, golf is een van die sporten die favoriet is bij veel van de rijken en beroemdheden. Van acteur Clint Eastwood tot Donald Trump, veel rijke mensen hebben er geen probleem mee om de torenhoge kosten van een van de meest exclusieve golfclublidmaatschappen ter wereld te betalen. En als we sky high zeggen, bedoelen we minstens tienduizenden euro’s om mee te doen. Op zijn minst.

 

Polo

Een herenport en één die in het bijzonder aantrekkelijk is voor generaties koninklijke families, polo komt als een verrassing op deze lijst. Het is het klassieke spel van de rijke en verfijnde, en toch niet te dure hobby. Polo vereist een zekere mate van eruditie, hoger dan de meeste andere gewone sporten die er zijn, en niet alleen dat, maar ook veel geld, aangezien het kopen en bezitten van een paard en betalen voor een volledig lidmaatschap van een poloclub niet eens zo goedkoop is.

Jacht

Jagen lijkt misschien je gewone hobby - omdat er niets speciaals of duurs aan is om buiten in het bos te zijn. Maar jagen kan vrij snel behoorlijk duur worden. Het land, het pistool, de jachtbelasting en expeditiekosten maken het bij elkaar al snel duur. Bovendien, als iemand iets exotischer wil jagen, zoals de big five in Afrika, schieten de kosten ook omhoog.

Zeilen

Een andere fijne sport die tussen onbetaalbaar en zeer onbetaalbaar ligt, is zeilen. Van het huren van kleine zeilschepen tot het bezitten van grote luxe jachten, zeilen is een sport die vooral beschikbaar is voor de rijken, en vele bekende namen zoals George Clooney behoren tot de gelukkigen die het als een hobby doen.

Raceauto rijden

Voor die rijke en avontuurlijke zielen die adrenaline nodig hebben door hun aderen te pompen, is het besturen van een raceauto de hobby om te hebben. Een paar baantjes trekken op het circuit in een supersnelle machine met hoge prestaties voegt zeker veel opwinding toe aan hun leven. Slechts een paar minuten op de racebaan kan tot €1000 opzuigen. En iedereen wil meer dan een paar minuten pure vreugde, nietwaar?

Collecties bezitten

Van kunstwerken tot klassieke auto's, verzamelen is een hobby op zich. Je zou postzegels kunnen verzamelen of je zou klassieke auto's en oorlogsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog kunnen verzamelen. Maar zodra je ermee begint, zal het vinden van meer en meer hoogwaardige items je deze hobby steeds verder naar de dure kant duwen.

Wijnmaken

Fijne wijnen zijn iets dat bijna elke rijke persoon in de wereld heeft geproefd, maar voor sommigen van hen is dat niet genoeg. Het verbouwen van een wijngaard en het maken van wijn voor zichzelf is nog een andere gewoonte van enkele van de rijkste mensen ter wereld. Het is niet ongebruikelijk dat villa's van beroemde mensen wijnkelders en wijnhuizen hebben en het is zeker niet zo moeilijk om zelf wijn te maken.

Laatste nieuws