Deze 10 steden wil jij deze winter bezoeken

Winter is misschien niet ieders vriend, maar voor degenen die ervan houden: er zijn nogal wat magische plaatsen in de wereld die er geweldig uitzien in de winter.

Deze 10 steden wil jij deze winter bezoeken

10. Wenen, Oostenrijk

Wenen lijkt misschien een klassieke toeristische bestemming, maar in de winter verandert het in een magisch rijk van kerstmarkten, restaurantkoren, feestelijk versierde paleizen en een algemene sfeer die lijkt op een film. Het meest bijzondere is de kerstmarkt voor het stadhuis, die met de prachtige ijsbaan en de gigantische kerstboom en rendiertrein. 

9. Pamirbergen, Tadzjikistan

Terwijl de meeste mensen de voorkeur geven aan de alle beroemde bestemmingen en resorts, zijn er enkele die het tegenovergestelde kiezen. Voor de type avonturier zijn de Pamirbergen in Tadzjikistan een geweldige bestemming. 8. Tokyo, Japan

Tokyo staat misschien niet op ieders radar als het gaat om winterbestemmingen, maar de prachtige stad verandert veel tijdens het koude seizoen. Met sneeuw wordt Tokyo een van de meest oogverblindende en aantrekkelijke steden ter wereld.

 

7. Praag, Tsjechische Republiek

Als het gaat om kerstmarkten, lijkt Praag de mooiste van Europa te hebben. Praag wordt tijdens de wintermaanden nog aantrekkelijker. Het is een stuk minder druk dan in de zomermaanden en de kerstmarkt met alle snoepjes en lekkernijen, muziek, gebarbecuede worstjes en glühwein en ijsbanen maakt het nog veel mooier.

6. New York City, Verenigde Staten

New York, New York, de stad die nooit slaapt. De ijsbaan in Central Park, omringd door de indrukwekkende wolkenkrabbers van Manhattan, is waarschijnlijk een van de meest opmerkelijke ter wereld. Dan zijn er al die uitzonderlijke shows op Broadway en de speciale vakantie-evenementen, de Rockefeller Center-kerstboom en kerstversieringen en duizenden lichten die New York City uitstralen met licht en de vakantiesfeer. 

 

5. Plitvice National Park, Kroatië

Een van de bekendste en meest bezochte toeristische attracties van Kroatië is het Plitvice National Park, met zijn zestien turkooizen meren en ontelbare watervallen die allemaal in de winter bevroren zijn. De plaats is prachtig in de winter. En bijna verlaten, omdat de meeste toeristen er nooit zullen zijn in de koude maanden. 

4. Banff, Alberta, Canada

Omringd door indrukwekkende stijgende pieken van alle kanten, heeft Banff veel te bieden tijdens de winter. Naast het hele jaar door aantrekkingskracht van de cultuur en lokale lekkernijen, besneeuwde bergtoppen en een heleboel prachtige outdoor-activiteiten zoals skiën en klimmen.3. Atlasgebergte, Marokko

Marokko is een bekende toeristische bestemming, die elk jaar door miljoenen wordt bezocht. Het heeft veel te bieden, maar het majestueuze Atlasgebergte wordt vaak over het hoofd gezien, maar voor de meer avontuurlijke en romantische reiziger die er zijn, zijn ze het verborgen reispareltje van Marokko.

2. Bergen, Noorwegen

Bergen is een van de populairste steden en toeristische attracties in Noorwegen. Diep in de fjorden gelegen en omgeven door prachtige natuur en toch het rustieke gevoel en de sfeer van een Noordse nederzetting. Prachtige natuur, talloze buitenactiviteiten en perfecte ontspanning in het midden van de winter, waardoor het stadje het waard is om uw wintervakantie daar door te brengen.

1. Tallinn, Estland

Tallinn is een van Europa's meest pittoreske middeleeuwse oude steden. Het is  geweldig in de zomer, maar gezien de lange wintermaanden die Estland krijgt, is de stad op zijn mooist tijdens het koude seizoen. Het is alsof je naar een andere dimensie gaat.