ZIEN: de winnende foto's van het National Geographic Photo Contest

Elk jaar kun je meedoen aan het National Geographic Photo Contest. Dit waren de winnaars van het jaar 2018. Je moet wel heel goed je best doen om deze dit jaar te verslaan. Wauw.

ZIEN: de winnende foto's van het  National Geographic Photo Contest

1e prijs, plaatsen. Duizenden Volkswagens en Audi's zitten in het midden van Mojave-woestijn in Californië. Fotografie: Jassen Todorov.

2e prijs, plaatsen. Een roestende Ford Thunderbird wordt bedekt door rood stof van een supercell-onweersbui in Ralls, Texas. Fotografie: Nicholas Moir.

3e prijs, plaatsen. Tijdens de opdracht voor Der Spiegel maakten we een roadtrip door Syrië om de huidige situatie in de grote steden te documenteren.  Ik had nog nooit zo'n grote vernietiging gezien. Fotografie: Christian Werner.

Eervolle vermelding, plaatsen. De Japanse Blauwe Vijver in Biei-cho, Hokkaido, is erg beroemd geworden vanwege het aantrekken van toeristen uit de hele wereld. Het verleidelijke uitzicht op de blauwe vijver kan zijn adem wegnemen. Fotografie: Rucca Y Ito.

1e prijs, wildlife.  De gelaagdheid van stof, schaduw en zon over de chaos van gnoes die water geven, geeft deze foto een gevoel van mystiek en allure. Het is bijna als een oud schilderij. Fotografie: Pim Volkers. 

2e prijs, wildlife. Deze os liep op een heuvel in diepe sneeuw, die eronder explodeerde - een verbazingwekkende aanblik. De foto kwam in een paar seconden samen. Fotografie: Jonas Beyer.

3e prijs, wildlife. Toen de late nachturen voorbijgingen en mijn oogleden zwaarder werden, verschenen twee zuidelijke witte neushoorns stilletjes uit de schaduw om te drinken uit een drinkplaats in het Zimanga Wildreservaat in Zuid-Afrika. Fotografie: Alison Langevad.

1e prijs, mensen. Ik was op zoek naar een serie portretten waarin mensen hun zondagse beste droegen toen ik deze foto van David Muyochokera maakte. Het werd genomen op zijn laatste zondag als fotograaf in Weekend Studio in Kibera, een grote sloppenwijk in Nairobi, Kenia. Foto: Mia Collis.

2e prijs, mensen. Tijdens een stopten we bij een motel langs de weg in het kleine plattelandsdorp Nyngan, aan de rand van de Australische outback. Het gebied ligt in de tarwe gordel, en het was ongewoon warm voor die tijd van het jaar en erg stoffig. Fotografie: Todd Kennedy. 

3e prijs, mensen. Een Hindoese liefhebber kust zijn pasgeboren baby tijdens het Charak Puja-festival in West-Bengalen, India. De traditionele praktijk vereist dat de toegewijde met een haak wordt doorboord en soms van een touw wordt geslingerd. Dit pijnlijke offer wordt uitgevoerd om hun kinderen te redden van angst. Foto: Avishek Das.