ZIEN: hypercar McLaren P1 GTR Beco

McLaren komt met een nieuw eerbetoon aan Formule 1-legende Aryton Senna. En wat voor een...

ZIEN: de hypercar McLaren P1 GTR Beco

30 jaar. Dat is hoe lang het geleden is dat Ayrton Senna zijn eerste Formula One-titel won in 1988 achter het stuur van een McLaren-Honda. Uiteindelijk zou hij uiteindelijk drie titels gaan winnen, waarmee hij een van de meest succesvolle coureurs uit het gouden tijdperk is.

Snel vooruit naar 2018 en een zeer toegewijde McLaren-fan heeft de overleden Braziliaanse chauffeur geëerd met een zeer speciale versie van de McLaren P1 GTR afgewerkt in de iconische rode en witte Malboro-sigarettenvloeren.

Zoals Top Gear opmerkte, is het enigszins ironisch dat de welgestelde klant geen eer betuigt aan Senna met een echte McLaren Senna ... maar dat is niet belangrijk. Deze specifieke P1 GTR is brutaal in staat en ziet er eigenlijk beter uit dan elke Senna.

In opdracht van McLaren Special Operations, de P1 GTR met de bijnaam 'Beco' - dezelfde bijnaam die Senna's ouders hem gaven - sport verbeterde kracht van een niet-gespecificeerde figuur en verhoogde downforce in de regio van 800 kg. Net als de originele McLaren F1-supercar, heeft de P1 ook een 24-karaats gouden hittewerende afscherming, een lichtgewicht achterpaneel van Lexan en aangepaste beugelkappen.

Aan de binnenkant is je gebruikelijke beurs van Alcantara, koolstofvezel en niet veel anders dat niet het doel dient om snel te gaan. Een leuk detail is de instaplijst die is gegraveerd met een van de beroemdste citaten van Senna: 'Ik ben niet ontworpen om te eindigen als 2e of 3e ... ik ben ontworpen om te winnen'.