Willem de Bruin van The Opposites staat er nu alleen voor

Met The Opposites speelde hij iedere club, iedere tent en iedere festivalweide in Nederland jarenlang plat. Nu staat Willem de Bruin er alleen voor, met zijn zeer persoonlijke debuutalbum Man In Nood en een soloshow.

Willem de Bruin: 'Ik had misschien wat zuiniger met mijn geld om moeten gaan. Maar ik heb ervan genoten.'

Op Wikipedia staat een bijnaam bij je naam: ‘polderneger’. Hoe blij ben je daar anno 2019 mee?

Haha! Die bijnaam is nooit serieus bedoeld geweest. Een vriend van me zei dat een keer als een grap in een interview, en dat is altijd blijven staan op zulke pagina’s. Ik ben wel blij dat het nooit het woord is geworden waarmee mensen me werkelijk aanspraken.

Met The Opposites heb je op alle grote festivals gestaan. Aan welke show heb je de beste herinneringen?

We stonden in de grote tent van Lowlands, de Alpha. Dat voelde als een trofee. Onze carrière is langzaam omhoog gegaan, we hebben nooit die ene doorbraakhit gehad. Al die jaren van opbouwen leidden tot die volle tent; zo voelde het. Zonder arrogant te willen klinken: we stonden daar in ons recht.

Wat is het duurste cadeau waarop je jezelf ooit hebt getrakteerd?

Mijn huis. Ik was 23, en nog steeds in die onbevangen modus waarin ik alles best vond. Na tien jaar ging ik maar eens kijken voor wat voor hypotheekvoorwaarden ik toen eigenlijk had getekend, om erachter te komen dat die misschien toch niet zo’n slimme keuze waren. Maar ja. Daar kan ik lang over zeuren, maar dat was gewoon toen en de keuzes die daarbij hoorden. Bij nu horen nieuwe keuzes.

Als je de jonge, aanstormende rapper Willem de Bruin met al je kennis van nu een welgemeend advies zou geven, welk zou dat dan zijn?

Doe hetzelfde als wat je hebt gedaan. Ik zou niks anders willen doen of veranderen. Ja, misschien had ik wat zuiniger met mijn geld om moeten gaan. Aan de andere kant: ik heb ervan genoten.

Verder lezen? Koop dan Playboy januari of lees verder op Blendle.