Deze maand komen veel vette films uit, waaronder Creed II

Voor deze films moet je in januari naar de bioscoop. Om je jaar maar goed mee te beginnen.

Deze nieuwe films moet je gezien hebben

Let op! Breekbaar!

 Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James MacAvoy kruipen andermaal in hun oude personages. Het einde is uiteraard weer zinsbegoochelend. Glass draait vanaf 17 januari in de bioscoop.

Creed II = Rocky 8

De eerste Creed leverde Sylvester Stallone nog een Oscar-nominatie op. En met Creed II, een spin-off en editie van de Rocky-reeks (nummer 8!) tegelijk, wordt het acuut van dik hout zaagt men planken, want protagonist Adonis Creed gaat het hier opnemen tegen Viktor Drago, de zoon van Ivan Drago, ooit vertolkt door Dolph Lundgren, die ook alweer zijn opwachting mag maken. Creed II draait vanaf 10 januari in de bioscoop.

Driving Mister Don

Nog in de jaren zestig had je in het gesegregeerde Amerika het Negro Motorist Green Book, oftewel ‘The Green Book’ met hotels en restaurants, waar African-Americans wel ontvangen werden. Dat is het leitmotif van Green Book, waarin Viggo Mortensen (wit) als New Yorkse uitsmijter de succesvolle (zwarte) Jazz-muzikant op een tour door het diepe Zuiden van de VS rijdt. Green Book draait vanaf 31 januari in de bioscoop.

Door Dik & Dun

Het is nu awards-season in Hollywood en het moet wel heel raar lopen, als John C. Reilly niet ergens een trofee toucheert voor zijn rol als Oliver Hardy in de dubbele biopic (zijn ze dol op in LA) Stan & Ollie. We zien het legendarische duo achter de schermen worstelen met successen en dipjes in hun 30 jaar als duo. Stan & Ollie draait vanaf 10 januari in de bioscoop

Girl Power

Het prachtige Girl, over een 15-jarige transgender die ballerina wil worden, werd al bedolven onder prijzen en is deze maand ook te streamen op Netflix. Vooral de band en de steun, die zij/eigenlijk hij krijgt van haar vader en jongere broertje is hartverwarmend. Oh ja, het is een Belgische film. Girl is vanaf 18 januari op Netflix.

Benieuwd naar de andere films? Kijk dan in Playboy januari of lees verder op Blendle.