ZIEN: dit waren de 10 meest buitensporige producten van 2018

Van een privéonderzeeër naar een atoomklok.

https://cdn.indicium.nu/source/u-boat-worx-770x435.jpg

2018 was gevuld met verrassingen. Soms moest je drie keer kijken of de prijs wel écht klopte. Of het product echt niet te mooi was om waard te zijn. Maar deze tien producten waren dat, volgens de makers, wel. Dit waren de meest bizarre luxe producten van 2018.

FIFA Wereldbeker officiële bal verzamelkoffer - €161.000 

Louis Vuitton en Adidas hebben samengewerkt om felbegeerde Fifa World Cup-parafernalia te creëren waar elke voetbalfan om schreeuwt. Deze koffer in beperkte oplage biedt plaats aan 14 voetballen, waarvan 13 speciale re-edities van Adidas uit bekende iconische wedstrijdballen. 



Wilson Benesch Eminence vloerluidspreker - €155.000

Wilson Benesch staat bekend om zijn hi-tech luxe huisaudio-producten. Met merkgebonden materialen in ontwikkeling voor lucht- en ruimtevaarttechnologie na 2020, breidt het merk uit met zijn nieuwste versie, Eminence. 



S177 Senturion Key - €235.000

Senturion is de uitvinder van luxe armbanden die synchroniseren met supercars als sleutels. Het accessoire is populair onder voetbalspelers zoals de Engelse spits Daniel Sturridge en Chelsea's Braziliaanse verdediger David Luiz. De nieuwe S 177 Senturion Key, gelimiteerd tot 177 stuks, is een collectors item. 



Solitaire Vision Orbit Tourbillon - €256.000

Ontworpen en gemaakt door het Duitse merk Buben & Zörweg, is de Solitaire Vision Orbit Tourbillon een luxe kluis met horlogewindsels en een vitrinekast voor serieuze horloge verzamelaars. Van dit model, dat een klok met een vliegende tourbillon bovenaan het hoofdscherm bevat, zijn er slechts 25 gemaakt.



Tiffany & Co. Sterling Silver Greenhouse - €267.000

De kas is 50 cm breed, 60 cm lang en 40 cm hoog. Ondanks zijn kleine formaat, was het creëren van deze kas tijdrovend. Gemaakt van sterling zilver, koper en glas, kostte het vier ervaren vakmensen negen maanden om dit te maken. Moet je wel hele unieke plantjes hebben.

Jaquet Droz-ondertekeningsmachine - €425.000

Ben je het zat om de enorme stapel documenten op je bureau te tekenen als je andere, belangrijker dingen te doen hebt? Jaquet Droz's ondertekeningsmachine is dé oplossing. 

Het hoge kunstenaarstalent van Montblanc Spider Metamorphosis limited edition 1 wit goud - €1.6 miljoen 

Om de schrijfkunst te vieren, lanceerde het Duitse luxemerk Montblanc zijn eerste op spinnen geïnspireerde pen. De nieuwe limited-edition vulpen van het merk, in massief witgoud, herovert het klassieke ontwerp bijna een eeuw later. 

Apollo Intensa Emozione Hypercar - €2.3 miljoen 

De Intensa Emozione ('intense emotie' in het Italiaans) is de nieuwste hypercar van fabrikant Apollo Automobil. Er worden slechts 10 auto's geproduceerd. 



U-Boat Worx Super Yacht Sub 3 - €2.3 miljoen

De luxe privéonderzeeër van de Nederlandse fabrikant van duikboten, U-Boat Worx, kan tot 300 meter onder water duiken en is zo compact en licht dat hij op het dek past van de meeste superjachten. Het jacht is in Nederland gebouwd en biedt plaats aan drie personen (een piloot en twee passagiers). 

Urwerk AMC €2.6 miljoen

De nieuwste aanmaak van tijdregistraties van Urwerk ziet eruit alsof het uit een Science fiction-film is geplukt. Het AMC, is een afkorting voor 'Atomic Master Clock'.