ZIEN: dit unieke horloge van Jaeger-LeCoultre kost je €800.000

Maak kennis met de Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel, een ultracomplex horloge dat is gebouwd om zelfs de meest veeleisende kenners te imponeren.

ZIEN: dit unieke horloge van Jaeger-LeCoultre kost je €800.000

En of dit horloge je imponeert. Te beginnen met het binnenwerk. In het hart van het uurwerk bevindt zich de meerassige tourbillon, die door JLC verkleind is om ruimte te maken voor de andere complicaties. Dit horloge kan namelijk het klokkenspel van Westminster spelen. Ook heeft het horloge het eeuwigdurende kalendermechanisme. In tegenstelling tot de meeste kalenders, kan de datum in beide richtingen worden aangepast. Ingewikkeld he. Als je het even niet meer snapt: de zijkant van het horloge geeft je een duidelijk beeld van het kaliber én de complicaties.

De buitenkant ziet er ook fraai uit. De kast is in witgoud van topkwaliteit van zowel gepolijste als geborstelde afwerkingen. De wijzerplaat op het horloge is verkrijgbaar in blauw of zilver.

Wil je hem hebben? Dan mag je wel even diep in de buidel tasten. Hij kost je €800.000. Daar moet nog bijkomen dat er maar 18 exemplaren van zijn. Weet je hem toch wel te bemachtigen, krijg je er ook nog eens een krokodillenriem bij. Wat wil je nog meer.