Holy shit, zelfs de boeken zijn duur bij Bentley

Je betaalt voor exclusiviteit. Het automerk Bentley heeft de exclusiviteit van hun boeken zélf ontwikkeld. Het zijn bijzondere items die alleen weggelegd zijn voor mensen met een dikke portemonnee. 

Holy shit, zelfs de boeken zijn duur bij Bentley

Geschiedenisboek in drie verschillende versies

Wat het boek zo bijzonder maakt is het feit dat er slechts zeer weinig exemplaren gemaakt zullen worden en het feit dat ieder exemplaar op z’n eigen spectaculaire manier wordt vormgegeven. De kaft zal worden gemaakt van Bentley-leder met eventueel diamanten details waar je dus zo’n groot bedrag voor neertelt.

Tijd voor een feestje

Het 100-jarig bestaan van Bentley is de reden voor het ontwikkelen van deze speciale boeken. Bentley wil een eeuw van het merk natuurlijk niet onopgemerkt aan de mensen voorbij laten gaan, dus worden er onder andere een aantal luxueuze boeken gemaakt. Het boek zal worden gemaakt in samenwerking met uitgever Opus.

Prijskaartje

Een exclusief boek is pas exclusief bij een torenhoge prijs en een kleine oplage. Het boek zal in drie verschillende vormen op de markt komen:

  • De Centenary Edition, die het meest betaalbaar is: 3.400 euro. Dit boek zal omhuld worden door Bentley-leder en in 500 stuks geproduceerd worden.
  • De Mulliner Edition, dit boek zal verkocht worden voor 14.300 euro en slechts 100 keer geproduceerd worden.
  • De Carat Edition. Dit boek wordt versierd met diamanten en zal 230.000 euro moeten kosten. Er zullen slechts zeven exemplaren worden gemaakt.