'Mannen zitten zeven keer per dag aan hun ballen'

De testikels van de man zijn natuurlijk onze kroonjuwelen. Het kan dan ook helemaal geen kwaad om even te checken of alles goed met ze gaat.

'Mannen zitten zeven keer per dag aan hun ballen'

Movember

Het is weer Movember, de maand die in het teken staat van prostaatkanker. Maar niet alleen daar kan de ziekte ontstaan, ook bij de testikels kan dit voorkomen. Er wordt dan ook aangeraden om regelmatig je scrotum te checken op onregelmatigheden.

Onderzoek

En dat moet voor mannen geen probleem zijn, want uit onderzoek van KPI Nuts blijkt dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen zitten, meldt Ladbible. 23 procent van de mannen raakt hun kroonjuwelen 10 keer per dag aan. Dat lijkt veel, maar dan ken je vijf procent van de mannen nog niet. Zij raken hun noten maar liefst vijftig keer per dag aan! Natuurlijk is checken belangrijk, maar je kunt ook overdrijven. Ze lopen echt niet weg.

Stress

De reden waarom mannen hun testikels beetpakken is opvallend te noemen. Ze doen dit vooral wanneer ze nerveus zijn. Ook wanneer ze tijdens het sporten per ongeluk in de kruisregio geraakt zijn, is dat een reden om het zaakje even goed beet pakken. Wat opvallender is dat sommige mannen toegeven hun ballen regelmatig aan te raken wanneer ze achter hun bureau zitten.

Teelbalkanker

Het onderzoek is gedaan om aandacht te vragen voor teelbalkanker. Zoals gezegd is het belangrijk om het regelmatig te controleren. Toch zegt 11 procent dit nooit te doen. Dat is zorgwekkend, zeker aangezien de kans op overleven van teelbalkanker 95% is, mits je er snel bij bent.