Prachtige mountainbikesters komen met speciale kalender (+FOTO'S)

Het einde van het jaar komt in zicht en dus zijn er ook weer legio kalenders op de markt. Maar dit is wel een heel bijzondere...

babes-on-bikes-komen-met-speciale-kalender

Kalender

Het einde van het jaar leent zich altijd goed voor een kalender. Een leuk kerstcadeau en je kan er in 2020 weer een jaar tegenaan. Wist je dat Playboy er ook eentje heeft?

Dat moeten de initiatiefneemsters van de Babes on Bikes-kalender ook gedacht hebben. Al hebben zij een wel heel specifiek (en mooi) doel. 

Duchenne

De dames op de kalender zetten zich in voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Een erfelijke spierziekte die bij 1 op de 4.000 jongens voorkomt waarbij in de loop der jaren de spieren steeds verder verzwakken. De meeste jongens zitten op hun twaalfde in een rolstoel. De helft van de mensen die aan de ziekte lijdt wordt niet ouder dan 30 jaar.

Duncans Helden

Iniatiefneemsters voor de kalender zijn Daisy Spangenberg en Maj Brinksma. Dat doet ze met een bijzondere reden, want het broertje van Daisy, Duncan, lijdt aan de ziekte. Ze noemen zichzelf dan ook Duncans Helden.

Duchenne Heroes

Jaarlijks doen Duncans Helden mee aan Duchenne Heroes. Een meerdaagse pittige mountainbiketocht waarbij ze geld inzamelen voor het onderzoek. In 2015 hadden ze echter een idee om daarnaast nog meer geld in te zetten, dus kwamen ze met een eigen kalender op de markt. Elke maand staat er een stoere babe met haar eigen mountainbike op speelse wijze op de foto. Dit is zo’n succes geworden dat er jaarlijks een nieuwe editie uitkomt.

De kalender kost 15 euro en is HIER te be bestellen. Hieronder is alvast een voorproefje te zien.

Daisy Spangenberg
Maj Brinksma
Women
  • Panorama
  • Anderefoto