7 Tips om deze zomer in topconditie te blijven 

Door slim te sporten en goed voor jezelf te zorgen, kun je gezond en fit blijven én er fantastisch uitzien.

7 Tips om deze zomer in topconditie te blijven 

De zomer is het perfecte seizoen om je lichaam te showen en indruk te maken. Door slim te sporten en goed voor jezelf te zorgen, kun je gezond en fit blijven én er fantastisch uitzien. Toch zorgt de felle zon ook voor de nodige uitdagingen. Bekijk de onderstaande tips om ervoor te zorgen dat je verantwoord in shape blijft en je sportdoelen niet laat varen.

  1. Blijf hydrateren

Bij warm weer is voldoende drinken cruciaal. Zorg ervoor dat je constant gehydrateerd blijft door veel water te drinken voor, tijdens en na je workout. Een slimme (en smakelijke) manier om gehydrateerd te blijven en tegelijkertijd je spieren van de nodige eiwitten te voorzien, is het maken van een limonade eiwitshake. Dit verfrissende drankje zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en helpt je spieren te herstellen na een intensieve sessie. 

  2. Kies het juiste tijdstip

Timing is alles. Probeer je sportsessies te plannen op de koelere momenten van de dag. Vroeg in de ochtend of laat in de avond zijn de beste tijden om te sporten zonder dat je te veel last hebt van de hitte. De temperaturen zijn dan lager en de zon is minder fel, waardoor je minder kans hebt op oververhitting.

  3. Smeren maar!

Het plakt, het voelt ongemakkelijk en is dat ene vervelende stapje extra waar je nooit zin in hebt. Toch is zonnebrand essentieel en echt niet alleen voor een dagje strand. Als je buiten gaat sporten, wordt je huid evengoed blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met een hoge SPF en vergeet niet om deze na een paar uurtjes opnieuw aan te brengen, vooral als je veel zweet. Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk en minder mooi, maar ook schadelijk op de lange termijn.

 4. Kies de juiste kleding

Draag lichte, ademende kleding die zweet snel afvoert van je huid. Lichte kleuren helpen ook om de warmte te reflecteren, in plaats van deze te absorberen. Een goede zonnebril en een pet beschermen je gezicht en ogen ook tegen de zon.

  5. Luister naar je lichaam 

De hitte kan een grotere belasting zijn voor je lichaam dan je misschien denkt. Wees daarom alert op signalen van oververhitting, zoals duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en overmatig zweten. Ervaar je een van deze symptomen? Stop dan onmiddellijk, zoek een koele plek op en hydrateer. Het is beter om één sessie te missen dan je gezondheid op het spel te zetten.

6. Wees een health freak

Gezonde voeding speelt een cruciale rol in je fitnessprestaties en doelen. Zorg ervoor dat je voldoende verse groenten, fruit en eiwitten binnenkrijgt. Gebruik je al eiwitpoeder om je dieet aan te vullen? Dit is zeker een aanrader, vooral na een zware training. Het helpt bij het herstellen van je spieren en zorgt ervoor dat je sneller klaar bent voor je volgende workout.

7. Geef niet op

Het kan verleidelijk zijn om je routine te pauzeren als het te warm is, maar geef niet op! Stel realistische doelen en probeer jezelf op verschillende manieren te belonen na een goede sportsessie. Ook niet onbelangrijk: de vrouwen in je leven zullen dat afgetrainde lichaam zeker waarderen.

Knowhow
  • William Choquette (Pexels)