Maxim Hartman: ‘Je kunt veel van me zeggen, maar ik schoffeer geen vrouwen'

Maxim Hartman lokt weleens wat kritiek over zichzelf uit, alhoewel hij daar naar eigen zeggen slecht tegen kan. Meer dan eens komt het commentaar van vrouwelijk Nederland, zoals toen Olcay Gulsen hem een lafbek noemde, waardoor hij soms het label 'vrouwonvriendelijk' krijgt, maar daar is volgens Maxim weinig van waar: 'Ik kan wel direct zijn en misschien zelfs een beetje grof, maar dat doe ik juist omdat ik vrouwen als gelijkwaardig zie.'

Maxim Hartman: ‘Je kunt veel van me zeggen, maar ik schoffeer geen vrouwen'

Man of vrouw, Hartman behandelt iedereen gelijk, maar niet in fysieke zin: "Een gast zou ik zonder problemen een beuk verkopen, maar een vrouw zou ik nooit een knal op haar neus geven. Dat weet ik honderd procent zeker. En daar ben ik trots op. Maar als het gaat om verbaal tekeergaan, maak ik geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Als een vrouw tegen mij uitvalt, dan kan ze ’m terugkrijgen ook. Soms gaan ze dan huilen, maar dat maakt me niks uit. Als je denkt dat je groot kunt zijn, moet je ook kunnen incasseren."

Dat hij bij vrouwen heel wat oproept, ervaart Maxim vaak genoeg. Dat is overigens lang niet altijd negatief, want de presentator merkt vaak genoeg dat vrouwen avances maken, maar waar dat vandaan komt? "Dat snap ik soms ook niet. Ik krijg nog steeds heel veel aandacht, ook van jongere vrouwen. Dan denk ik: het moet toch ooit over zijn?"

'Een bepaalde mate van zelfverzekerdheid', zoiets zou volgens Hartman weleens de reden kunnen zijn. "Ik hoor ook vaak dat humor belangrijk is. En sommige vrouwen vinden me knap. Ik zie dat zelf niet, ik ben niet lelijk, maar het heeft denk ik meer met uitstraling te maken."

Relatie

Inmiddels is er wel een dame die het hart van Maxim heeft weten te veroveren. Sinds enige tijd woont hij samen met de 30 jaar jongere Janel, met wie hij voorlopig in ieder geval gelukkig is. "Ze is 28 jaar, dus ze is nog zeven jaar veilig, dan wordt ze weer ingeruild, haha."

In de nieuwste Playboy vertelt Maxim over zijn gunbike (ja, een fiets met een geweer in het frame), vrouwen en ouder worden. Morgen in de winkel.

Interviews
  • Bruno Press