Kim Holland demonstreert tegen ‘preutser wordend’ Nederland

Kim Holland ziet Nederland om haar heen steeds preutser worden. Dat gaat haar niet in de koude kleren zitten en daarom gaat ze topless actie voeren.

Kim Holland demonstreert tegen ‘preutser wordend’ Nederland

Vroeger, als het kwik hoog genoeg steeg en je in een bloedhete auto naar Scheveningen trok, zag je vrouwen nog gewoon topless zonnen op het zand. “Dat was de normaalste zaak van de wereld”, beaamde Kim Holland bij Hart van Nederland. “Nu zie je het niet meer, terwijl het gewoon mag.” Volgens haar is het een typisch voorbeeld van de situatie in ons land, dat langzaam maar zeker een stuk preutser is geworden.

Protest

Het toppunt was voor haar de situatie rond een strandtent in Scheveningen. Daar stonden ook een paar topless figuren - het waren niet eens mensen, maar paspoppen - om de sfeer wat op te krikken. Na een tijdje bleek dat er volop bij de gemeente over de uitgeklede stukken plastic werd geklaagd. “Ik dacht eerst dat het een grapje was toen ik het hoorde”, vertelde Holland, maar het betuttelende nieuwtje bleek echt waar te zijn. Dat was voor Kim de druppel, dus besloot ze samen met een stel andere vrouwen een protest te organiseren. Met z’n allen gaan ze topless over het strand paraderen. Die preutsheid moet volgens Kim niet erger worden dan het nu al is, want ‘gewoon bloot is ook gewoon bloot.’