'Voor het geval dat': één op de acht mannen neemt een condoom mee naar een begrafenis

Een begrafenis een treurige en verdrietige bijkomstigheid? Blijkbaar voor een achtste van jullie niet.

condoom

Ja je leest het goed: één op de acht mannen stopt voor ze in hun nette kloffie het huis uit gaan nog snel even een rubber in hun achterzak. De begrafenis van je oma klinkt misschien niet als het ideale moment voor de vleselijke daad, toch neemt maar liefst één op de acht van jullie het zeker voor het onzekere. Want wat als ze tijdens het neerlaten van de kist opeens wel heel gulzig naar je kijkt? Je weet wel, in het teken van: "Het kan maar zo de laatste keer zijn", en dat soort uitspraken. Blijkbaar heeft een achtste van jullie het vooral heel gezellig tijdens een begrafenis. De ultieme viering van het leven.

Voor het geval dat

Een nieuw onderzoek, vrijgegeven door het Amerikaanse condoommerk Trojan wijst uit dat onder 2.000 van de mannen van 35 jaar en jonger, één op de acht tijdens een begrafenis een condoom op zak heeft. "Voor het geval dat" was de redenatie van de hitsige heren.

Ben jij die één-op-de-acht kerel die naast een zakdoek ook altijd even een feestmuts in je zak stopt voor je naar een begrafenis gaat? Dan hoef je je zeker geen slecht mens te voelen. Er zit namelijk gewoon weer een hele mooie wetenschappelijke verklaring achter.

De leegte moet gevuld worden

Volgens Chazz Reinhold uit Wedding Crashers, gespeeld door Will Ferrell, is verdriet nature's most powerful aphrodisiac. En hoewel de film voornamelijk comedy gold is, zit er blijkbaar ook een kern van waarheid in. Seksuologe Patti Britton vertelt dat er een goede reden is voor het feit dat we rekening houden met een mogelijk vluggertje op de wc van het uitvaartcentrum. Ze vertelde cultuur- en lifestylemagazine MEL: "Het gaat voornamelijk om het vullen van een leegte. Letterlijk en figuurlijk. Het rouwtraject gaat om een verlies van nabijheid. Dat is wanneer ons libido aanslaat: om die leegte te vullen."

Wij zien geen betere manier om het leven van een geliefde te vieren dan met een potje rollebollen. En of je dat nu thuis doet of in de garderobe van het crematorium; één op de acht van jullie doet dat in ieder geval veilig. Chapeau, heren.

Knowhow
  • LADBible
  • Adobe Stock