Mau P over zijn nieuwste track 'Your Mind is Dirty' met klaarkomende vrouw

'Kreunen klinkt gewoon goed'

Mau P

Sinds dansvloervuller Drugs From Amsterdam vorig jaar voor grote ogen zorgde, is de Nederlandse dj Mau P (Maurits Westveen, 26) niet meer weg te denken uit de mondiale technoscene. Op zijn nieuwste track Your Mind Is Dirty, mét klaarkomende vrouw, schuwt hij de controverse wederom niet. In de nieuwste Playboy spraken we Mau P over deze track en de fame die hoort bij het scoren van een hit in de technoscene.

Opeens beroemd

Drugs From Amsterdam betekende een behoorlijk plotselinge lift in zijn carrière maar Mau P blijft bescheiden: "Je kunt stoer gaan doen, maar ik focus me liever op wat ik het allerleukst vind, en dat is muziek maken die hopelijk iets toevoegt aan de scene waarin ik zit. Ik heb ook nooit muziek gemaakt om op de grootste podia ter wereld te staan. Ik word nog steeds het liefst na zes uur knallen ergens uit een kelder geveegd." Perks van zijn nieuwe leven? "Ik slaap nu bijvoorbeeld in hotelkamers die groter zijn dan mijn appartement in Amsterdam. Ik vergelijk het met een donkere kamer waarin ik eerst met een heel klein zaklampje mijn doelen moest zien te bereiken, maar waar na Drugs From Amsterdam iemand vol het licht heeft aangedaan. Alles ligt opeens voor het grijpen."

Een track met opbouw

Mau P haalt zijn inspiratie uit de geluiden om hem heen; dingen die hij hoort in de stad, of in dit geval: in de slaapkamer: "Voor Drugs From Amsterdam gebruikte ik geluiden uit de stad — een vertrekkende metro bijvoorbeeld — die de opbouw van het nummer werden. Nu was het nummer zo goed als af, maar had ik nog géén opbouw. Kreunen is het meest logisch en klinkt gewoon goed, zeker op een track als Your Mind Is Dirty." Het geluidsfragment uit het nummer is geen live-verslag uit eigen slaapkamer; "Gewoon gevonden op internet." Een track met opbouw dus. En met climax. Precies zoals het hoort.

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest ’t in de nieuwste Playboy. Nu in de winkel te vinden of HIER te bestellen.

Interviews
  • Redactie Playboy
  • Tommy Reerink